Jätepaloa sammutettiin Nokialla vielä sunnuntaina – Pelkät materiaali­vahingot arviolta puoli miljoonaa euroa

Paikalta voi levitä ympäristöön savua ja hajuja vielä sunnuntaina aamupäivällä.

Revisolin jätteenkierrätyslaitokselta nousi savua vielä sunnuntaina kello 11:n jälkeen.

13.11. 12:27

Nokia

Nokian Juhansuonkadulla sijaitsevalla Revisol oy:n jätteenkierrätyslaitoksella lauantai-iltana syttynyt suuri rakennuspalo on työllistänyt sammuttajia koko yön. Ennen iltakymmentä paikalle hälytettyjä pelastusyksiköitä oli paikalla enimmillään yli 20.

Palo syttyi 3 000 neliömetrin kokoisen rakennuksen osana olevassa, noin 30x40 metrin kokoissa hallissa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juuso Nummela kertoi aamulla, että hallissa oli useita pohjapinta-alaltaan yli 10x10 metrin jätekasoja, joiden korkeus oli kymmenisen metriä.

”Kun palokunta pääsi paikalle, niin palo oli levinnyt niin, että kaikki kasat ja ympäröivät rakenteet paloivat kattoa myöten.”

Pelastuslaitos sai rajattua palon niin, että se ei levinnyt hallista väliseinällä erotettuun muuhun rakennukseen. Pelastajat saivat estettyä palon leviämisen hallin ja muun rakennuksen välillä olevasta kuljettimen aukosta. Muu rakennus kärsi savuvahinkoja.

”Kun yrityksen edustajan kanssa keskustelin, niin materiaalivahingot ovat puolen miljoonan euron luokassa. Tuotannollisia vaikutuksia on vaikea arvioida.”

Savua ja hajua voi levitä yhä

Nummelan mukaan pelastuslaitos alkoi vähentämään sammutusyksiköitä palopaikalta kello kahden aikoihin aamuyöllä. Kello viidestä lähtien paikalla on ollut kolme pelastuslaitoksen yksikköä. Halli tyhjennetään kytevästä materiaalista kauhakuormaajaa ja kaivinkonetta apuna käyttäen. Hallissa on ollut puuhaketta ja muun muassa muovia sisältävää murskattua kierrätysmateriaalia.

Savut levisivät illalla Kolmostielle Kolmenkulman ABC:lle saakka. Aivan palopaikan lähellä ei ole asutusta.

”Savuhaitta pienenee koko ajan, mutta vielä voi aamupäivän aikana savuja ja hajuja tulla. Savunmuodostus on merkittävää, vaikka se ei palakaan vaan kytee.”

Paikalla ei ollut yrityksen henkilökuntaa, kun vartiointiliikkeen henkilö huomasi illalla palon, eli palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Palomestarin tietojen mukaan paikalla on tehty tuotannollista työtä edellisen kerran perjantaina.

Selvää syttymissyytä ei ole noussut esiin sammutustöiden aikana.

”Tuollaisessa kasassa yksittäinen kipinä voi kyteä viikkojakin. Kun se saa rauhassa kasvaa, niin jossain vaiheessa se syttyy.”

Nummela arvioi sunnuntaina puoli kahdeksan aikaan, että palopaikan jatkovartiointi voidaan luovuttaa omistajalle sunnuntaina aamupäivän aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut