Helsingissä useita putkirikkoja, tahallista vahingontekoa ei epäillä

Kaduille nousi hiekkaa ja syntyi monttuja, ainakin yksi henkilöauto putosi kuoppaan.

Paikka, jossa putkirikko ilmeisesti tapahtui Fleminginkadulla.

13.11. 12:22 | Päivitetty 13.11. 20:33

Helsinki

Helsingissä sattui sunnuntaiaamuna useita putkirikkoja, jotka aiheuttivat vesikatkoja ja haittasivat liikennettä kantakaupungin alueella. Pelastuslaitoksen mukaan vettä tulvi myös kiinteistöihin ja maata sortui paikoin.

Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) kerrottiin, että putkirikkoja oli vahvistettu yhteensä viisi. Talousvesiverkoston putkirikot tapahtuivat keskustassa sekä Kallion, Vallilan ja Kumpulan kaupunginosissa.

Osastonjohtaja Tommi Rantala HSY:stä sanoi STT:lle sunnuntai-iltana, että tilanne on saatu hallintaan.

”Kaikki rikkopaikat on eristetty”, Rantala kertoi.

Joitakin kiinteistöjä oli yhä ilman vettä, ja väliaikainen vedenjakelu oli käynnissä. Neljässä kohteessa viidestä korjaukset oli aloitettu.

Ensimmäisen putkirikon syy edelleen epäselvä

Sunnuntai-iltana HSY tiedotti, että ison runkolinjan rikkoutuminen aiheutti useita putkirikkoja Helsingin kantakaupungin alueella.

Putkirikot alkoivat Fleminginkadulta, jossa rikkoutui 600-millinen vesijohto. Pelastuslaitos sai tilanteesta hälytyksen puoli seitsemältä aamulla.

”Siitä tuli ensimmäinen häiriö, jonka seurauksena kadulle nousi hiekkaa ja syntyi monttuja”, Rantala kertoi aiemmin päivällä.

Lehtikuvan paikalla käyneen valokuvaajan mukaan ainakin yksi henkilöauto oli pudonnut sortuman vuoksi kuoppaan Fleminginkadulla.

Mikä ison runkolinjan rikkoi, sitä ei vielä tiedetä. Rantalan mukaan syytä aletaan selvittää, kunhan rikot saadaan korjattua ja tilanne haltuun. Tahallisen vahingonteon mahdollisuuden hän on sulkenut pois.

”Sen voi sanoa, että tahallisuudesta tai sabotaasista ei ole kysymys”, Rantala totesi sunnuntaina päivällä.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan useita teitä suljettiin putkirikkojen vuoksi liikenteeltä Helsingin kantakaupungin alueella. Lisäksi Helsingin seudun liikenne HSL siirsi ainakin yhden raitiotielinjan poikkeusreitille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut