Porin Rock in the city -festivaalia järjestänyt RH Entertainment hakeutuu konkurssiin, tulevat tapahtumat epävarmoja

Yhtiön tulevia tapahtumia ovat muun muassa Raskasta joulua -kiertue, Katri Helenan joulukonsertit ja Blind Channelin keikkakiertue.

Rock in the city -festivaali Porin Kirjurinluodon Lokki-lavalla vuonna 2020.

10.11. 18:25

Tapahtumajärjestäjä RH Entertainment on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö kuuluu Suomen suurimpiin keikkajärjestäjiin. Yhtiö on järjestänyt muun muassa Porin Rock in the city -festivaalia.

Maksukyvyttömyysrekisterin mukaan RH Entertainment jätti konkurssihakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen torstaina 10. marraskuuta. Konkurssihakemuksen jätti yhtiö itse.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen reilu kuukausi sitten kesän festivaalien heikon kannattavuuden takia. Yhtiö pääsi aloittamaan saneerausmenettelyn vasta kolme viikkoa sitten, ja sen oli määrä jättää ehdotuksensa saneerausohjelmasta ensi helmikuuhun mennessä.

”Yrityssaneeraukseen liittyi asioita, joita emme osanneet ennakoida. Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina”, sanoo RH Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala tiedotteessa.

Huhtalan mukaan yhtiön tuleviin kassaeriin kohdistui samanaikaisesti ”huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan”.

”Vaikka syksyn tapahtumamyynti on onnistunut hyvin ja pääosin kannattavasti, niin tällä rahoitusmallilla on mahdotonta toimia ja jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia”, Huhtala kertoo.

RH Entertainment kertoo, että torstaina järjestettävät keikat toteutetaan normaalisti.

Tulevien tapahtumien järjestäminen on epävarmaa. Yhtiön tulevia tapahtumia ovat muun muassa Raskasta joulua -kiertue, Katri Helenan joulukonsertit sekä Blind Channelin keikkakiertue.

RH Entertainment on pyytänyt käräjäoikeudelta kiireellistä päätöstä konkurssiin asettamisesta. Tämä sen vuoksi, että konkurssipesään nimettävä pesänhoitaja voisi sopia tulevien tapahtumien järjestämisestä tai peruuttamisesta sekä muusta toiminnan jatkamisesta.

Konkurssiprosessissa selvitetään myös mahdollisuutta tapahtumien pitämiseen, myymiseen ja siirtämiseen. Tällöin tapahtumiin lipun ostaneiden vahinko konkurssista jäisi mahdollisimman pieneksi, yhtiö kertoo.

Vielä lokakuussa hakeutuessaan yrityssaneeraukseen yhtiö arvioi, että se pystyy järjestämään kaikki suunnitellut tapahtumat. Lipunmyynti tapahtumiin jatkui normaalisti.

RH Entertainment on tuonut syksyllä Suomeen muun muassa räppäri 50 Centin.

Lue lisää: Porin Rock in the City -festivaalia ja muita suosittuja tapahtumia järjestävä RH Entertainment hakeutuu yrityssaneeraukseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut