Turun yliopisto käynnistää 250 ihmistä koskevat muutosneuvottelut – Toimintoja myös Porissa ja Raumalla

Muutosneuvotteluissa pyritään talouden tasapainottamiseen tulevina vuosina.

Turun yliopistossa aloitetaan muutosneuvotteluja.

10.11. 13:44

Turun yliopisto aloittaa muutosneuvottelut talouden tasapainottamiseksi vuosina 2023–2028.

Yliopisto käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut mahdollisten säästökohteiden selvittämiseksi. Neuvottelut aloitetaan 17.11.2022.

Muutokset tulevat työnantajan alustavan arvion mukaan koskemaan noin 250 henkilöä. Vähennettävien henkilötyövuosien määrä ja niiden kohdentuminen selviävät tarkemmin muutosneuvotteluiden aikana.

Turun yliopistolla on oma kampuksensa myös Porin yliopistokeskuksessa, jossa toimivat Turun kauppakorkeakoulun, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen sekä ympäristötutkimuksen ja aluekehityksen yksiköt.

Raumalla toimivat puolestaan kasvatustieteiden tiedekuntaan kuuluvan opettajankoulutuslaitoksen kampus sekä merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen toimipiste.

Arvion mukaa lyhyellä aikavälillä säästöt kohdistuvat pitkälti henkilöstöön. Pidemmällä ajanjaksolla säästöjä haetaan muun muassa tilatehokkuuden parantamisesta ja rakenteellisista järjestelyistä.

"Neuvottelujen tavoitteena on talouden tasapainottaminen ja siten tulevaisuuden toiminnan turvaaminen. Neuvottelujen ja suunnittelun pohjalta työnantajan ja henkilöstön edustajat valmistelevat mahdollisimman avoimesti yliopiston hallitukselle toimenpide-esityksiä päätettäviksi”, rehtori Jukka Kola kertoo yliopiston tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut