Ilmavoimat harjoittelee laajasti ensi viikolla – Suomen taivaalla voi nähdä Hornetien lisäksi hävittäjiä Ruotsista ja Ranskasta

Suomen taivailla voi ensi viikolla nähdä Hornetien lisäksi hävittäjiä Ruotsista ja Ranskasta. Kuvassa Ranskalainen Dassault Rafale -hävittäjä.

7.11. 20:09

Helsinki

Ilmavoimat harjoittelee lähes 30:llä F18-Hornet-hävittäjällä eri puolilla Suomea ensi viikolla. Määrä vastaa lähes puolta kaikista Ilmavoimien Horneteista.

Lapin, Karjalan ja Satakunnan lennostot järjestävät yhtä aikaa kukin omat lentoharjoituksensa 14.–18. marraskuuta. Otava-, Vilkku- ja Touho-nimillä kulkevien harjoitusten vuoksi Ilmavoimien lentokoneita lentää tavallista enemmän muun muassa Ivalon ja Kuopion välillä, Perämerellä ja Ilmavoimien tukikohtien lähialueilla.

Harjoitukseen osallistuu myös Ruotsin ilmavoimat JAS 39 Gripen -hävittäjillä tukikohdastaan Luulajasta. Lisäksi Ranskan ilma- ja avaruusvoimat osallistuu harjoitukseen kahdella Rafale-hävittäjällä. Ranskalaishävittäjät tukeutuvat Rovaniemen tukikohtaan.

Ilmavoimat kertoo, että harjoitusten vuoksi taivaalla voi hetkellisesti näkyä lentokoneiden soihtu- ja silppuheitteistä johtuvia kirkkaita valoilmiöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut