Päähän ampuma­vamman saanut varusmies on kuollut

Muut radalla olijat havahtuivat tilanteeseen vasta, kun rynnäkkökivääri laukesi.

Kainuun prikaatin rakennuksia kuvattuna vuonna 2009.

4.11. 10:26

Kainuun prikaatissa torstaina loukkaantunut varusmies on kuollut, kertoo Puolustusvoimat tiedotteessaan.

Torstaina Puolustusvoimat tiedotti, että Kainuun prikaatissa oli tapahtunut ampuma-aseonnettomuus, jossa varusmies oli saanut ampumavamman päähänsä. Oulun poliisilaitoksen tiedotteen mukaan kyseessä oli vahingonlaukaus.

Onnettomuus tapahtui Kainuun prikaatissa ampumaradalla kello kymmeneltä aamupäivällä. Varusmies toimitettiin onnettomuuden jälkeen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan varusmies kuoli sairaalassa torstaina iltapäivällä.

Ampumaradalla oli käynnissä 3. jääkärikomppanian varusmies­koulutukseen kuuluva perusammunta rynnäkkökivääreillä. Onnettomuuteen johtaneessa tilanteessa ei ollut osallisena muita henkilöitä.

Ampumaradalla oli 27 varusmiestä harjoittelemassa henkilökuntaan kuuluvan kouluttajan johdolla, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Ennen vahingonlaukausta oli ammuttu kohdistuslaukaukset. Varsinainen harjoitus oli alkamassa, ja aseet oli ladattu patruunoilla, kun varusmiehen oma rynnäkkökivääri laukesi tuntemattomasta syystä sillä seurauksella, että luoti osui hänen päähänsä.

Varusmies sai välittömästi ensiapua palvelustovereiltaan ja paikalla olleelta lääkintämieheltä, poliisi kertoo.

Poliisi ei epäile asiassa ketään rikoksesta, tiedotteessa kerrotaan.

Tämänhetkisten tietojen mukaan ammunta oli järjestetty ohjeiden ja määräysten mukaan, eikä ennen vahinkoa ollut tapahtunut mitään poikkeavaa. Muut radalla olijat havahtuivat tilanteeseen vasta, kun rynnäkkökivääri laukesi.

Poliisin mukaan kouluttaja oli ampujien takana, eikä hänkään huomannut tilanteessa mitään poikkeavaa.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä muun muassa lähettämällä rynnäkkökiväärin aseteknisiin tutkimuksiin aseen kunnon selvittämiseksi.

Torstaina poliisi kertoi tutkivansa tapahtunutta muu tutkinta -nimikkeellä.

Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Arto Hirvelä kertoi torstaina, että onnettomuutta epäillään ampumavahinkona, joka olisi syntynyt uhrin omasta aseesta.

Puolustusvoimat suruliputtaa kaikissa toimipisteissään perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut