Varusmies sai ampumavamman päähänsä Kainuun prikaatissa

Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui rynnäkkökivääriammunnoissa ampumaradalla.

Arkistokuva Kainuun prikaatin portilta Kajaanista.

3.11. 17:35

Helsinki

Varusmies sai ampumavamman päähänsä Kainuun prikaatissa torstaiaamuna sattuneessa onnettomuudessa, Maavoimat kertoi. Varusmiehelle annettiin tiedotteen mukaan paikalla ensiapua, ja hänet toimitettiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui aamukymmeneltä Kajaanissa ampumaradalla, jossa oli käynnissä 3. jääkärikomppanian varusmieskoulutukseen kuuluva ammunta rynnäkkökivääreillä.

Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö Arto Hirvelä kertoi torstaina STT:lle, että ketään ulkopuolista henkilöä ei epäillä varusmiehen vamman tuottamisesta. Hän painotti, että asian tutkinta oli kuitenkin kesken.

”Poliisitutkinta on vielä kesken. Emme ota jyrkkää kantaa siihen”, miten tämä (onnettomuus) tapahtui.

”Tällä hetkellä ketään ulkopuolista muuta henkilöä ei kuitenkaan epäillä vamman tuottamisesta.”

Hirvelän mukaan aseessa oli onnettomuushetkellä kovat panokset eli oikeita luoteja. Hän ei osannut arvioida, kuinka vakavasti varusmies loukkaantui.

Kriisiapua paikalla olleille

Maavoimien mukaan varusmiehen läheiset ovat tietoisia tapahtuneesta. Paikalla olleille varusmiehille ja henkilökunnalle järjestetään kriisiapua, tiedotteessa kerrottiin.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kimmo Tuulenkari Oulun poliisistakertoi torstaina STT:lle, että tapauksen tutkinta oli vielä alussa. Tapausta tutkitaan Tuulenkarin mukaan tällä hetkellä muuna tutkintana.

Poliisi pyrkii Tuulenkarin mukaan tiedottamaan asiasta lisää perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut