Yhdysvallat hyväksyi yli puolen miljardin asekaupan Suomeen

Yhdysvaltalaisviraston mukaan Suomi on tarjoutunut ostamaan yhteensä 400 raskaan raketinheitinjärjestemän rakettikasettia kasvattaakseen kansallista varastomääräänsä.

Puolustusvoimat esitteli kalustoaan Helsingin Kansalaistorilla lippujuhlapäivänä kesäkuussa. Kuvassa raskas raketinheitin 298 RSRAKH 06.

3.11. 8:40

Helsinki

Yhdysvaltain ulkoministeriö on hyväksynyt mahdollisen arviolta 535 miljoonan dollarin suuruisen asekaupan Suomeen. Asiasta tiedottaa Yhdysvaltain asekaupoista ulkomaille vastaava DSCA-virasto.

Tiedotteen mukaan Suomi on tarjoutunut ostamaan yhteensä 400 raskaan raketinheitinjärjestelmän rakettikasettia. Kasettien ammukset ovat aluevaikutteisia GMLRS AW- sekä pistemaaliin vaikuttavia GMLRS Unitary -raketteja, joita laukaistaan Puolustusvoimien M270-raketinheittimillä.

Oston taustalla kerrotaan olevan Suomen pyrkimys kasvattaa puolustustarvikkeiden kansallista varastomäärää vahvistaakseen maa- ja ilmapuolustuskykyään.

”Varastomäärän kasvattaminen on kriittistä Suomen puolustukselle ja pelotevaikutukselle Euroopan heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi”, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan kauppa vahvistaa Yhdysvaltain ”luotetun kumppanin” turvallisuutta. Suomen kuvaillaan myös olevan tärkeä poliittisen vakauden ja taloudellisen kehityksen tekijä Euroopassa.

”Yhdysvaltain kansallisille intresseille on tärkeää avustaa Suomea ylläpitämään ja kehittämään sen vahvaa ja olemassaolevaa itsepuolustuskykyä”, tiedotteessa kerrotaan.

Ensisijainen tarvikkeiden valmistaja Yhdysvalloissa on Lockheed Martin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut