TEM:n korkeaa virkamiestä Olli Soraista esitetään vangittavaksi, epäillään törkeistä rikoksista

Hallitusneuvos Olli Soraista epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöksestä.

Olli Soraista epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Vasemmalla asianajaja Kaarle Niemi.

30.10. 11:40

POLIISI vaatii työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallitusneuvosta Olli Soraista vangittavaksi epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Sorainen vangittiin syytä epäillä -perusteella eli poliisin on viikon kuluessa esitettävä oikeudelle lisäselvitystä vangitsemisen jatkamista varten.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli vangitsemista sunnuntaina aamupäivällä. Käsittely julistettiin salaiseksi.

Epäilyt liittyvät suureen marjanpoimijoiden ihmiskauppavyyhtiin.

”Esitutkinnassa epäillään, että lahjusten avulla on saatu merkittävää hyötyä ja helpotusta marjanpoiminta­yrittämiseen liittyvissä viranomaisprosesseissa”, keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi kertoi torstaina poliisi­tiedotteessa.

Käräjäoikeuden tietojen mukaan epäiltyjen rikosten tekoaika alkaa vuoden 2019 alusta ja jatkuu tämän viikon keskiviikkoon. Tekopaikkakuntaa ei ole täsmennetty.

Sorainen on ollut pidätettynä. Pidättämisestä kerrottiin torstaina.

SORAINEN on ollut koko hallituskauden ajan keskeinen virkamies työ- ja elinkeinoministeriössä työperäiseen hyväksikäyttöön puuttumisen saralla.

Hän on ollut valmistelemassa lakeja ja muita toimia ihmiskauppaan ja sen kaltaiseen hyväksikäyttöön puuttumiseksi. Hän toimii TEM:n asettaman, hyväksikäyttöä torjuvan neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Sorainen valmisteli myös niin sanotun marjalain, jonka oli tarkoitus helpottaa marjanpoimijoiden asemaa. Marjalaki on ollut voimassa kesästä 2021 saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut