Yksi loukkaantui ampumisen yhteydessä Tuusulan Kellokoskella – kymmenen ihmistä otettiin kiinni

Loukkaantunut ei poliisin mukaan saanut vammoja ampuma-aseesta. Tapausta tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Poliiseja menossa poliisin nauhalla eristetylle ammuskelupaikalle.

23.10. 20:56

Helsinki

Tuusulan Kellokoskella sunnuntaina tapahtuneessa ampumisessa loukkaantui yksi ihminen, kertoi Itä-Uudenmaan poliisi alkuillasta tiedotteessa. Aiempien tietojen mukaan loukkaantuneita olisi ollut useita, mutta poliisin tutkimuksissa selvisi sunnuntain aikana, että loukkaantuneita oli vain yksi. Hän ei poliisin mukaan saanut vammoja ampuma-aseesta eikä loukkaantunut vakavasti.

Poliisille ilmoitettiin sunnuntaiaamuna noin kello kahdeksan aikaan, että Kellokoskella Rajalinnan teollisuusalueella sijaitsevassa rakennuksessa kuultiin useita laukauksia.

Poliisi sai ilmoituksia tapahtuneesta sekä paikalla olijoilta että ulkopuolisilta henkilöiltä. Ilmoitusten mukaan laukauksia kuultiin sekä rakennuksen sisältä että sen pihalta. Poliisi sai tiedotteen mukaan tilanteen hallintaansa noin puoli yhdeksältä aamulla.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tapauksesta ensin viestipalvelu Twitterissä.

Poliisi kertoi ottaneensa kaikki paikalla olleet kiinni. Yhteensä kiinni otettuja on kymmenen. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

Tapausta tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Paikalla olleen STT:n kuvaajan mukaan tunnelma alueella oli sunnuntaina puolilta päivin hyvin rauhallinen. Poliisi oli eristänyt alueen, ja paikalla oli muutamia poliisiautoja.

Tapahtumapaikka lähellä moottoripyöräkerhon tiloja

Poliisin mukaan tapahtumapaikka sijaitsee Mestarintiellä. STT:n tietojen mukaan Mestarintiellä järjestettiin lauantai-iltana moottoripyöräkerho Viikinki MC:n juhlat. Poliisi kertoo STT:lle, että vielä ei ole minkäänlaista näyttöä siitä, että tapaus liittyisi Viikinki MC:hen.

STT:n tietojen mukaan Viikinki MC:n kerhotalossa vietettiin erään kerhon jäsenen 40-vuotispäiviä. Juhlissa oli paikalla viitisenkymmentä ihmistä, sekä Viikinki MC:n että muiden moottoripyöräkerhojen jäseniä. Useilla oli kerholiivit yllään. Osa vieraista vaikuttaa olleen muita kuin moottoripyöräkerhojen jäseniä. Naisia oli jopa noin puolet juhlaväestä.

Paikalla ei STT:n tietojen mukaan ainakaan juhlien alkupuolella ollut sellaisten tunnettujen liivijengien jäseniä, jotka ovat olleet runsaasti tekemisissä poliisin kanssa. Nämä jengit tunnetaan muun muassa huumekaupasta ja väkivaltarikoksista.

Viikinki MC -moottoripyöräkerhon Facebook-sivulla on viime aikoina julkaistu lähinnä päivityksiä, joissa toivotetaan jäseniä tervetulleiksi kerhotalolla pidettäviin illanviettoihin. Lisäksi kesäkuun alkupuolella on julkaistu pitkähkö teksti, jossa arvostellaan poliisin toimintaa Hämeenlinnassa toukokuussa järjestetyn Biker Meeting -tapahtuman yhteydessä.

STT ei sunnuntaina tavoittanut Viikinki MC -moottoripyöräkerhon edustajia kommentoimaan tapahtumia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut