Yhdeksän Säkylän Huovinrinteen varusmiestä loukkaantui panssariajoneuvon suistuttua ojaan ja törmättyä kallioon

Varusmiehet olivat palaamassa harjoituksesta varuskuntaan.

Arkistokuvassa suomalaisen valmiusyksikön panssariajoneuvo Vigilant Knife -harjoituksessa Rovajärvellä elokuussa. Kuva ei liity onnettomuustapaukseen.

21.10. 17:50 | Päivitetty 21.10. 21:24

Pöytyä

Varsinais-Suomessa Pöytyän Yläneellä yhdeksän varusmiestä loukkaantui perjantai-iltapäivällä tieliikenneonnettomuudessa, kertoo Puolustusvoimat. Lounais-Suomen poliisi kertoi Twitterissä, että panssariajoneuvo oli suistunut onnettomuudessa ojaan ja törmännyt kallioon.

Porin prikaatin esikuntapäällikkö Matti Honko kertoi perjantaina STT:lle, että varusmiehet olivat osallistuneet perjantaina päättyneeseen harjoitukseen, josta he olivat palaamassa takaisin varuskuntaan Säkylän Huovinrinteeseen.

”Ei ollut muita ajoneuvoja osallisena onnettomuuteen. Vaunu oli ajautunut nähtävästi vähän tien sivuun ja mennyt ulos. Tämä on tietysti se, mitä poliisi tutkii.”

Panssariajoneuvo oli onnettomuuden tapahtuessa mukana Porin prikaatin Satakunnan jääkäripataljoonan harjoituksessa.

Tarkempi onnettomuuspaikka oli tiellä 210.

Loukkaantuneille raajojen ja pään alueen vammoja

Onnettomuusajoneuvo oli osa marssiosastoa, joka pysähtyi heti onnettomuuden tapahduttua ja antoi loukkaantuneille välittömästi apua. Ajoneuvon kyydissä oli yhdeksän varusmiestä, ja he saivat onnettomuudessa erilaisia raajojen ja pään alueen vammoja. Loukkaantuneista varusmiehistä viisi vietiin jatkohoidettavaksi ja tarkastettavaksi terveyskeskukseen, kolme alueelliseen sairaalaan ja yksi Turkuun.

Perjantai-illan tietojen mukaan onnettomuudessa loukkaantuneilla ei ollut henkeä uhkaavia vammoja. Hongon mukaan sairaalahoitoon vietiin ne loukkaantuneet, joiden vammoja oli tarve tutkia tarkemmin.

Onnettomuudessa loukkaantuneiden läheiset ovat saaneet tiedon tapahtuneesta.

Onnettomuusvaunu oli XA-180 panssaroitu miehistönkuljetusvaunu, joka tunnetaan myös nimellä Pasi. Vaunun vaurioista ei ole toistaiseksi tietoa.

"Vaunu pitää tarkastaa, kuten tehdään aina. Akselit ja vaunun kunto pitää tarkastaa ennen käyttökuntoon ottamista”, Honko sanoo.

Uutinen päivitetty 21.10. kello 21.20: Lisätty Matti Honkon haastattelu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut