Miehet ottivat ala­ikäisiä maanpuolustus­kurssille, syyttäjä vaatii rangaistusta

Maanpuolustuskouluyhdistyksessä toimivat miehet hyväksyivät kursseille alaikäisiä. Syyttäjä vaatii miehille rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta tai vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Alaikäisiä hyväksyttiin kursseille, jotka olivat syyttäjän mukaan sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta.

18.10. 21:52

Syyttäjä vaatii neljälle Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä toimivalle miehelle sakkoja, koska he ovat syyttäjän mukaan hyväksyneet alaikäisiä henkilöitä sotilaallisia valmiuksia palvelevaan koulutukseen.

Syytteet liittyvät kahteen naisille tarkoitettuun maanpuolustuskurssiin, jotka pidettiin vuonna 2017. Syyttäjän mukaan alaikäisiä oli kursseilla yhteensä kuusi.

Syyttäjä vaatii syytetyille rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta tai vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Toinen syytteisiin johtaneista kursseista pidettiin Jyväskylän Tikkakoskella ja toinen Pirkkalassa Tampereen lähistöllä.

Syyttäjän mukaan molemmat kurssit olivat sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta, jota sotilaskoulutuksen tavoin ei saa lain mukaan antaa alle 18-vuotiaille. Syyttäjä painottaa haastehakemuksessa, että ikäraja on ehdoton ja se on säädetty lasten suojaksi.

Syyttäjä vaatii syytetyille 20–35 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Maanpuolustus­koulutusyhdistyksen tiedotteen mukaan puolustushallinnon sisäisessä tarkastuksessa vuonna 2018 kävi ilmi, että koulutukseen oli vajaan kahden vuoden aikana osallistunut joitakin alle 18-vuotiaita nuoria.

Yhdistyksen mukaan se on tarkastuksen jälkeen uudistanut järjestelmiään ja ohjeistuksiaan.

Jutun käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina. Suulliseen käsittelyyn on varattu myös huominen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut