Siivooja yritti hyväksi­käyttää 8-vuotiasta kellarissa, leikki­kaverin oivallus pelasti

Siivoojalla oli taustaa lapsiin liittyvistä seksuaalirikoksista. Hovioikeus ei ottanut miehen valitusta käsittelyyn, ja seitsemän kuukauden ehdoton vankeusrangaistus jäi voimaan.

18.10. 21:56

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen miessiivoojan seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Miehen syyksi luettiin lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito sekä lievä ampuma-aserikos ja haitanteko virkamiehelle.

Siivoojan aiempi rikostausta huomioon ottaen oikeus tuomitsi hänet suorittamaan rangaistuksensa vankilaan.

Tapahtumat alkoivat, kun 8- ja 7-vuotiaat tytöt olivat leikkimässä kerrostalon pihalla Espoossa vuonna 2020.

Tytöt menivät pihalta sadetta suojaan rappukäytävän katoksen alle. Lasioven sisäpuolella imuroimassa ollut siivooja viittilöi tytöille, että nämä voisivat tulla sisään.

Tytöt raapustivat lapun, jossa kysyivät, mitä mies halusi. Tämän jälkeen vanhempi tytöistä meni sisään.

Siivooja pyysi tyttöä mukaansa kellarivarastoon ja ehdotti, että lapsi koskisi siellä hänen sukupuolielimeensä. Tyttö kertoi miehelle heti, ettei halunnut tehdä niin.

Poliisille tyttö kertoi pelänneensä tilannetta ja nähneensä siitä myöhemmin painajaisia.

8-vuotias tyttö pääsi pakenemaan uhkaavasta tilanteesta nuoremman tytön oivalluksen ansiosta. Toinen tyttö nimittäin soitti ulkoa kännykällään sisällä olleelle 8-vuotiaalle.

”Nii mut sit mun kaveri soitti. Mmm, se kysy, milloin mä lähen pois sieltä, nii sit mää halusin öö, keksii jonkun idean, et lähtee sieltä”, tyttö kertoi poliisille.

Ulkona ollut tyttö keksi ehdottaa puhelimessa, että 8-vuotias sanoisi miehelle hakevansa myös toisen tytön kellariin. Se sopi siivoojamiehelle ja tyttö pääsi pakenemaan.

Ulos päästyään tyttö juoksi kaverinsa kanssa pakoon ja kertoi tapauksesta vanhemmilleen, jotka olivat yhteydessä poliisiin.

Rikostutkinnassa selvisi, että siivoojalla oli taustaa lapsiin liittyvistä seksuaalirikoksista. Mies oli muun muassa kesällä 2016 tuomittu lapsipornon hallussapidosta ja levittämisestä. Hän oli saanut aiemmin kolme ehdollista vankeustuomiota sekä kaksi yhdyskunta­palvelutuomiota.

Tutkinnan yhteydessä miehen tietokoneelta ja puhelimilta löytyi yhteensä liki tuhat sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa lasta esittävää kuvaa.

Oikeudessa mies kiisti olevansa seksuaalisesti kiinnostunut lapsista. Hän kiisti myös yrittäneensä hyväksikäyttää tyttöä seksuaalisesti. Oikeus ei kuitenkaan uskonut häntä, vaan katsoi tyttöjen yhteneväisen kertomuksen olevan luotettavampi.

Ampuma-aserikoksessa oli kyse luvattomasta kaasusumuttimesta. Haitanteossa mies oli kieltäytynyt tunnistekuvasta ja uhannut virtsata lattialle.

Helsingin hovioikeus ei ottanut siivoojamiehen valitusta käsittelyyn ja käräjäoikeuden tuomio jäi täten voimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut