EU:n maatalous- ja kalastus­neuvosto sopi ensi vuoden kalastuskiintiöistä Itämerellä

Neuvosto sopi, että lohikiintiöt pysyvät ennallaan. Kaupallisen lohenkalastuksen kieltoa Itämeren pääaltaalla jatketaan.

Silakan kalastuskiintiötä Pohjanlahdella pienennettiin 28 prosenttia.

17.10. 20:42

EU:n maatalousministerit ovat päättäneet nostaa silakan kalastuskiintiötä 32 prosenttia Itämeren pääaltaalla monen vuoden leikkausten jälkeen. Pohjanlahdella silakan kalastuskiintiötä puolestaan pienennettiin 28 prosenttia. Itämeren pääaltaan ja Pohjanlahden lohikiintiö pysyy ennallaan 63 811 lohen määrässä.

Lohen vapaa-ajankalastuksen rajoitukset ovat samat kuin kuluneena vuonna. Vetouistelussa voidaan ottaa saaliiksi enintään yksi eväleikattu lohi päivässä kalastajaa kohden. Pohjoisella Itämerellä Suomen rannikkovesillä voidaan touko-elokuussa ottaa saaliiksi myös eväleikkaamattomia luonnonlohia.

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto sopi maanantaina vuoden 2023 Itämeren kalastuskiintiöistä Luxemburgissa. Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) on ministeriön tiedotteen mukaan tyytyväinen päätökseen.

Kurvinen kertoo olevansa erityisen tyytyväinen siihen, että neuvosto päätti jatkaa kaupallisen lohenkalastuksen kieltoa Itämeren pääaltaalla ja vapaa-ajan kalastuksen rajoittamista pääaltaalla.

”Näin Suomen rannikkovesiin ja jokiin pääsee aiempaa suurempi määrä lohia”, Kurvinen sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut