Ilmavoimien vuoden pääsotaharjoitus alkaa, mukana hävittäjiä myös Ruotsista – lentoja jälleen ympäri vuorokauden

Keskiviikosta perjantaihin harjoitukseen kuuluvaa lentotoimintaa on ympäri vuorokauden.

Vuonna 2021 Ruska 21 -harjoitus näkyi vahvasti Satakunnan lennostossa Pirkkalassa. Myös tuolloin mukana oli Ruotsin Jas Gripen -hävittäjiä. Kuva lennostostosta 6. lokakuuta 2021.

3.10. 7:25

Ilmavoimien järjestämä Ruska 22 -ilmaoperaatioharjoitus alkaa tänään maanantaina kello 12. Harjoitukseen osallistuu yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 700 sotilasta eri puolilla Suomea.

Mukana on myös ruotsalaisia JAS 39 Gripen -hävittäjiä osana Suomen ja Ruotsin ilmavoimien yhteistyötä.

Harjoitukseen osallistuvat lentokoneet jakautuvat ilmapuolustustehtäviä harjoittelevaan ja harjoitusvastustajaa kuvaavaan joukkoon, Ilmavoimat kertoo. Koneet tukeutuvat Ilmavoimien liikkuvan taistelutavan mukaisesti useille lentopaikoille eri puolilla Suomea.

Harjoitus päättyy lauantaihin 8. lokakuuta kello 15 mennessä.

Päätukikohdat Rovaniemellä ja Jyväskylässä

Ruska 22 on Ilmavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus. Siinä ovat mukana kaikki Ilmavoimien joukko-osastot, ja harjoitus näkyy ja kuuluu suuressa osassa maata.

Tänä vuonna harjoituksessa koulutetaan erityisesti Lapin lennoston ja Ilmasotakoulun reserviläisiä, joten päätukikohdat ovat Rovaniemi ja Jyväskylän Tikkakoski, mutta kaikkiaan tukikohtia on ympäri Suomen kahdeksan.

Harjoituksen ilmaoperaatioihin liittyy lentotoimintaa matalilla lentokorkeuksilla sekä yliäänilentoja, jotka lennetään mantereen yllä yli 10 kilometrin korkeudessa.

Maanantaina ja tiistaina lentotoiminta päättyy iltaisin kello 22. Keskiviikosta eteenpäin lentotoimintaa on ympäri vuorokauden.

Ilmavoimien mukaan harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Suomen ilmapuolustuksen valmiutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut