Maahanmuutto­virasto: ukrainalaiset ja venäläiset sijoitetaan lähtökohtaisesti eri vastaanottokeskuksiin

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa julkaisi asiasta avoimen kirjeen. Sen mukaan on täysin mahdotonta hyväksyä Venäjän kansalaisten sijoittamista sinne, missä asuu Ukrainan sotaa paenneita naisia ja lapsia.

Asuinhuone Helsingin vastaanottokeskuksessa 6. toukokuuta.

2.10. 20:31

Helsinki

Maahanmuuttovirasto (Migri) tiedottaa seuraavansa tarkasti tilannetta ukrainalaisten ja venäläisten sijoittamisesta Suomen vastaanottokeskuksiin. Migri tviittaa, että vastaanottokeskuksia on ohjeistettu aiheesta ja tilanteen sensitiivisyys on pyritty huomioimaan majoitusratkaisuissa ja muissa järjestelyissä.

”Erityisiä haasteita eri väestöryhmien välillä ei tähän mennessä ole havaittu, mutta tilanne elää ja reagoimme muutoksiin nopeasti”, tviitissä kirjoitetaan.

Migri huomauttaa, että perinteiset vastaanottokeskukset ovat olleet Suomessa laitosmaisia. Uudet vastaanottokeskukset taas toimivat pitkälti asuntopohjaisesti, mikä mahdollistaa eri asiakasryhmien erottamisen toisistaan aivan uudella tavalla.

Migrin mukaan laitosmallisissa keskuksissa ukrainalaiset ja venäläiset hakijat sijoitetaan lähtökohtaisesti eri keskuksiin.

”Elävässä elämässä tilanteet ovat kuitenkin moninaisia. Järjestelyissä pitää huomioida esimerkiksi perheet, joissa on molempia kansallisuuksia”, Migrin tviitissä todetaan.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa: Muodostaa merkittävän uhan hyvinvoinnille

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa julkaisi lauantaina avoimen kirjeen, jossa se totesi, että Venäjältä paenneiden miesten sijoittaminen Ukrainasta paenneiden naisten ja lasten läheisyyteen muodostaa merkittävän uhan ukrainalaisten henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille.

”On syytä muistaa, että Ukrainasta pakenivat pääasiassa naiset ja lapset, kun taas Venäjältä pakenevat ovat ensisijaisesti miehiä. Kun Venäjän hallitus sotilaallisen kampanjan tappioiden ja epäonnistumisten seurauksena ilmoitti liikekannallepanosta, merkittävä osa Venäjän miespuolista väestöä yksinkertaisesti pelkäsi mahdollista kuolemaa Ukrainassa”, kirjeessä todetaan.

Yhdistys pyytää viranomaisia varmistamaan vastaanottokeskuksissa asuvien ukrainalaisten pakolaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin.

”On täysin mahdotonta hyväksyä Venäjän kansalaisten sijoittamista sinne”, missä asuu Ukrainan sotaa paenneita naisia ja lapsia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut