Uutistoimisto STT:n vastaava päätoimittaja arvostelee kovin sanoin Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa

STT uutisoi torstaiaamuna laajasti vastaavan päätoimittajansa Minna Holopaisen kritiikistä, joka kohdistuu Helsingin Sanomien vastaavaan päätoimittajaan Kaius Niemeen.

29.9. 17:06

Uutistoimisto STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen on jättäytynyt syrjään Päätoimittajien yhdistyksen PTY:n puheenjohtajan paikalta. Holopainen kertoi asiasta yhdistyksen jäsenille lähetetyssä viestissä varhain torstaiaamuna.

Holopainen kertoi syyksi sen, että aikoo kommentoida Helsingin Sanomien niin sanottua Viestikoekeskus-oikeusjuttua. Myöhemmin samana aamuna hän lähetti viestipalvelu Twitterissä viestejä, joissa arvosteli suorasanaisesti Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen toimintaa ja etenkin sitä, että Niemi ei ollut esitutkinnassa avannut journalistista rooliaan.

Kaius Niemi vastasi myöhemmin uutistoimisto STT:n jutussa, että Minna Holopaisen kritiikki on mustavalkoista. Vaikenemistaan kuulusteluissa Niemi perusteli sillä, että muuten rikosepäillyksi olisi joutunut huomattavasti suurempi joukko Helsingin Sanomien journalisteja.

Holopainen kertoi jäsenviestissään, että hänen ei tule yhdistyksen puheenjohtajana puuttua julkisuudessa yhdistyksen jäsenten journalistisiin ratkaisuihin. Vuonna 1927 perustettu PTY on uutismedioiden päätoimittajien yhdistys, jonka tehtävänä on muun muassa antaa lausuntoja ja ottaa kantaa kysymyksissä, jotka koskevat journalismia, sananvapautta tai päätoimittajan työtä.

Kaius Niemen johtama Helsingin Sanomat on uutistoimisto STT:n merkittävä asiakas. Helsingin Sanomia ja myös Satakunnan Kansaa kustantava Sanoma on STT:n pääomistaja ja Niemi STT:n hallituksen jäsen.

Myös uutistoimisto STT:n virallinen Twitter-tili kertoi torstaiaamuna, että Holopainen ei katso voivansa ottaa kantaa Viestikoekeskus-juttuun Päätoimittajayhdistyksen puheenjohtajana. Holopainen kirjoitti Twitter-viesteissään, että hän kertoo henkilökohtaisen näkemyksensä vastaavana päätoimittajana ja että uutistoimisto STT ei ota kantaa uutisaiheisiin.

STT uutisoi torstaiaamuna ensimmäisenä laajasti päätoimittajansa Twitter-kannanotoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut