Venäläisten ylettömiä käteisnostoja rajoitetaan Nosto-automaateilla – "Kyse ei voi olla yksityisten venäläisten turistien ostoksista"

Nosto-automaatti Vaalimaan Rajamarketissa Virolahdella kuvattiin 28. syyskuuta 2022.

29.9. 13:29

Helsinki

Nosto-käteisautomaatit keskeyttää China UnionPay -korttien toiminnan automaateissaan maanantaista lähtien.

Venäläiset ovat viime viikkoina tyhjentäneet Suomen itärajalla Nosto-käteisautomaatteja jopa tunneissa, automaatteja pyörittävä yritys sanoo. Sen mukaan yksittäisellä kansainvälisellä, ei-sanktioidulla kortilla on voitu nostaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

”Aiemmin meillä ei ollut pankkiautomaattioperaattorina keinoja estää ei-sanktioiduilla China UnionPay -korteilla tehtyjä käteisnostoja loukkaamatta kansainvälisiä sopimuksia. Nyt Norjassa käydyt neuvottelut tuottivat tulosta. Suomessa olevien käteisautomaattien ensisijainen tehtävä on palvella suomalaisia käteistarpeissa”, Nosto-käteisautomaattien Suomen maajohtaja Risto Lepo perustelee päätöstä.

Yhtiön mukaan China UnionPay -korteilla tehtyjen nostojen ja eurojen määrät ovat viime viikkoina "moninsatakertaistuneet" vuodentakaiseen verrattuna.

”Rahahuoltomme ja resurssimme eivät yksinkertaisesti ole pysyneet tämänkaltaisen käteisen hamstraamisen perässä. Käteisnostojen summat ovat olleet pahimmillaan niin suuria, ettei kyse voi olla yksityisten venäläisten turistien ostoksista Suomen puolella”, Lepo sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut