Mitä tapahtuu venäläisten turisti­viisumeille? Hallituksen periaate­päätös luvassa tänään

Valtioneuvoston viestinnän mukaan päätös rajoittaa ”merkittävästi venäläisten kauttakulkua Suomen kautta muualle Schengen-alueelle sekä turistimatkailua Suomeen”.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi keskiviikkoillan tiedotustilaisuudessa, että periaatepäätös venäläisten turistiviisumeista on tulossa tänään valtioneuvoston käsittelyyn.

29.9. 7:29

Helsinki

Periaatepäätös venäläisten turistiviisumeista on tulossa tänään valtioneuvoston käsittelyyn. Asiasta on tarkoitus järjestää myös tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan päätöksen yksityiskohdista.

Asiasta kertoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) hallituksen infossa keskiviikkoiltana. Hänen mukaansa valmistelu on asiassa pitkällä.

Valtioneuvoston viestintäosasto kertoi eilen, että tulossa oleva periaatepäätös rajoittaa ”merkittävästi venäläisten kauttakulkua Suomen kautta muualle Schengen-alueelle sekä turistimatkailua Suomeen”.

Haavisto on kertonut, että hallituksen tulevan periaatepäätöksen nojalla viranomaiset voisivat estää kokonaan Suomeen turistiviisumilla pyrkivien venäläismatkailijoiden liikkumisen rajan yli. Myös olemassa olevien viisumien suhteen harkinta tehdään uudelleen.

Hallitus ja viranomaiset ovat pohtineet viisumikysymystä kesästä alkaen. Jo syyskuun alusta alkaen myönnettävien viisumien määrää rajattiin murto-osaan aiemmasta.

Eurooppaoikeuden professori Juha Raitio Helsingin yliopistosta totesi eilen STT:lle, että päätöksenteon poukkoilevuutta selittää se, ettei viisumisääntelyä ole suunniteltu nykyisenkaltaista tilannetta varten.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut