Rajanylitysliikenne itärajalla jatkunut vilkkaana – Suomeen tuli Venäjältä yli kaksi kertaa se määrä ihmisiä, mikä Suomesta poistui

Eilisen aikana Suomeen saapui maarajan yli noin 8 600 venäläistä.

Suurin osa Kaakkois-Suomen rajanylitysliikenteestä kohdistuu yhä Vaalimaalle.

25.9. 11:22 | Päivitetty 25.9. 12:14

Helsinki

Suomen maarajan ylitse saapui eilisen vuorokauden aikana liki 8 600 venäläistä, kertoo Rajavartiolaitos. Suomesta puolestaan poistui itärajan yli noin 4 200 venäläistä.

Rajavartiolaitos kertoo Twitterissä, että molemmat luvut ovat nousseet, mikä johtuu osin viikonloppuliikenteestä. Lauantai on yleisesti viikon vilkkain päivä, sunnuntai puolestaan rauhallisempi.

”Päivä oli vilkas, mutta ei niin vilkas kuin perjantain lukujen perusteella ennakoin”, kertoo Rajavartiolaitoksen eversti Matti PitkäniittyTwitterissä.

Myös Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan rajanylitysliikenne jatkuu vilkkaana ja maahantulijoiden määrä kasvaa.

Valtaosa lauantaina Suomeen tulleista venäläisistä, eli lähes 7 700 ihmistä, tuli maahan Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilta.

Kaikkiaan Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilta saapui lauantaina noin 8 800 ihmistä. Viikkoa aiemmin luku oli noin 5 700, joista venäläisiä oli runsaat 4 600.

Suurin osa Kaakkois-Suomen rajanylitysliikenteestä kohdistuu yhä Vaalimaalle. Aamukahdeksan aikaan Vaalimaalla oli noin 500 metrin pituinen autojono. Viimeisen vuorokauden aikana myös Nuijamaan rajanylityspaikalle oli kertynyt jonoja.

Viikonlopun aikana jopa 20 000 ihmistä

Rajavartiolaitokselta arvioitiin eilen STT:lle, että Suomeen voi tulla itärajan yli viikonlopun aikana noin 15 000–20 000 ihmistä. Lukumäärät eivät kuitenkaan yllä vielä koronapandemiaa edeltävien vuosien tasolle.

Itärajan ylitysten määrät ovat kasvaneet sen jälkeen kun Venäjä ilmoitti kansalaisten osittaisesta liikekannallepanosta keskiviikkona. Tarkoituksena on saada lisää sotilaita Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi perjantaina hallituksen valmistelussa olevasta periaatepäätöksestä, jonka nojalla voidaan rajoittaa venäläisten maahantuloa. Uudet rajoitukset voisivat astua voimaan ensi viikolla.

Korjattu 25.9. kello 12.14: Korjattu lause ”Valtioneuvoston on määrä antaa venäläisten maahantulon rajoittamista koskeva periaatepäätös” muotoon ”Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi perjantaina hallituksen valmistelussa olevasta periaatepäätöksestä”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut