Tehyn Rytkönen pettynyt työtaistelua rajaavan lain hyväksymiseen: ”Hoitajat eivät unohda”

Rytkönen kertoo olevansa huolissaan siitä, että hoitajien kohtelu vaarantaa julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut pitkälle tulevaisuuteen.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoo olevansa pettynyt alan työtaistelujen vuoksi säädetyn potilasturvallisuuslain hyväksymiseen.

19.9. 18:25

Helsinki

Hoitajaliitto Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoo olevansa pettynyt alan työtaistelujen vuoksi säädetyn potilasturvallisuuslain hyväksymiseen.

”Hoitajat eivät unohda. Osa heistä on jo äänestänyt jaloillaan ja sitä kehitystä voi olla vaikea saada pysähtymään, vaikka hoitajia tyydyttävä palkkaratkaisu ennemmin tai myöhemmin syntyykin”, Rytkönen reagoi lain hyväksymiseen Tehyn tiedotteessa.

Rytkönen kertoo olevansa huolissaan siitä, että laki ja hoitajien kohtelu vaarantavat Suomen julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut pitkälle tulevaisuuteen.

Hoitajien pitkää työkiistaa ratkotaan työmarkkinapöydässä, mutta Rytkönen tivaa vastuuta kiistan päättämiseen jälleen poliitikoilta. Hän huomauttaa, että työnantajia edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n valtuuskunta koostuu kuuden suurimman poliittisen puolueen edustajista.

Eduskunnan maanantaina hyväksymä potilasturvallisuuslaki mahdollistaa suojelutyön määräämisen hoitajille työtaistelun aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut