Greenpeacen mielenilmaus Torniossa on päättynyt – järjestö oli estänyt kaasutankkerin rantautumisen

Järjestö vaatii Suomen valtiota kieltämään fossiilisten polttoaineiden tuonnin Venäjältä.

Greenpeacen mielenilmaus esti valtionyhtiö Gasumin operoiman, nesteytettyä maakaasua kuljettavan aluksen rantautumisen Röyttän satamassa Torniossa. Nyt mielenilmaus on päättynyt.

17.9. 9:43 | Päivitetty 17.9. 21:29

Helsinki

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mielenilmaus Röyttän satamassa Torniossa Lapissa on päättynyt. Järjestö ilmoitti asiasta Twitterissä.

Greenpeace oli estänyt valtionyhtiö Gasumin operoiman, nesteytettyä maakaasua kuljettavan aluksen rantautumisen satamaan.

Coral Energice -nimisen, Venäjältä tulleen aluksen oli ollut määrä rantautua Greenpeacen mukaan noin puoli seitsemältä aamulla. Greenpeacen mielenosoittajat olivat järjestön mukaan nousseet terminaalin lastausvarsiin ja lisäksi melojat estivät alusta kiinnittymästä laituriin.

Greenpeace vaati mielenilmauksen avulla Suomen valtiota kieltämään fossiilisten polttoaineiden tuonnin Venäjältä.

Greenpeacen aktivistit kiinnttivät iskulauseen myös korkeuksiin.

Tavoitteena oli ollut Greenpeacen ilmasto- ja energia-asiantuntija Olli Tiaisen mukaan saada vastauksia myös siihen, miksi venäläisen kaasun tuominen jatkuu, vaikka omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) sanoi jo elokuussa Helsingin Sanomille, että pyrkimyksenä on päästä venäläisestä energiasta eroon ja että nesteytetyn maakaasun tuonnin Venäjältä täytyy loppua.

Oulun poliisin johtokeskuksen yleisjohtaja Ilkka Reinola kertoi aiemmin päivällä STT:lle, että tilanne satamassa oli ollut rauhallinen ja vakaa. Poliisi ei ollut suunnitellut siirtää aktivisteja pois satamasta.

Gasumin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Olga Väisänen kommentoi STT:lle aiemmin päivällä, että yhtiö odottaa Greenpeacen operaation päättymistä, jonka jälkeen alus aikoo rantautua Röyttän satamaan.

Greenpeace oli estänyt Gasumin toisen laivan rantautumisen Nynäshamnissa, Ruotsissa viime viikolla.

Päivitetty kauttaaltaan mielenilmaisun päättymisen jälkeen 17.9. kello 21.29.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut