Sateita luvassa viikonloppuna, lämpötila voi kohota Etelä- ja Keski-Suomessa 14 asteeseen

Sunnuntaina päivällä sataa ennusteen mukaan varsinkin maan etelä- ja keskiosassa.

17.9. 8:22

Helsinki

Matalapaineen keskus on läntisessä Suomessa, se pysyy aika lailla paikallaan ja vaikuttaa koko Suomen säähän ainakin lauantaina, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola Ilmatieteen laitokselta.

Pilvisyys voi rakoilla maan etelä- ja keskiosassa lauantaina, mutta Lapissa pilvisyys on runsasta ja sadetta on luvassa.

”Kun mennään sunnuntain puolelle, tuuli kääntyy selkeämmin pohjoiseen maan pohjoisosassa. Sadekuuroja tulee silloin varsinkin maan etelä- ja keskiosassa päivällä. Yö saattaa olla vähän poutaisempi”, Tuomola kertoo.

Lämpötila on lauantaina ja sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa 11–14 astetta. Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Lapissa ja Koillismaalla ennustetaan olevan lauantaina 7–9 astetta, Käsivarren Lapissa voi olla viileämpääkin.

”Sunnuntain lämpötilat ovat 11–15 astetta samoilla alueilla kuin lauantaina, ja Lapissa sekä Koillismaalla on 7–11 astetta. Lapissa voi olla asteen verran lämpimämpää johtuen siitä, etteivät sateet ole siellä niin yhtenäisiä kuin lauantaina”, Tuomola kertoo.

Lauantaille on annettu tuulivaroitus läntiselle merialueelle yli 10 metriä sekunnissa puhaltavasta tuulesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut