Presidentti Niinistö peräänkuuluttaa kiristyksiä venäläisten viisumeihin, kiinteistö­omistuksen ei tulisi olla myönteinen tekijä – ”Viisumin saaminen ei ole mikään subjektiivinen oikeus”

Presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttaa yhteistä eurooppalaista linjaa venäläisille myönnettäviin viisumeihin.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan kiinteistöomistuksen ei tulisi enää vastaisuudessa olla myönteinen tekijä viisumista päätettäessä.

15.9. 13:58

Presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttaa yhteistä eurooppalaista linjaa venäläisille myönnettäviin viisumeihin. Suomen linjaan hän toivoo kiristyksiä kiinteistöjä omistavien osalta.

Niinistön mukaan kiinteistöomistuksen ei tulisi enää vastaisuudessa olla myönteinen tekijä viisumista päätettäessä.

”Meillä on nähty tähän asti kiinteistön tai asunnon omistaminen Suomessa viisumia tukevana seikkana. Minusta se ei ole tarpeen. Vaan olisi ehkä nyt syytä ilmoittaa selvästi, että Suomessa ilmoituspäivän jälkeen hankittava kiinteistö ei muodosta mitään erityistä myönteistä perustetta viisumin saantiin”, Niinistö sanoi torstaina Politiikan toimittajat ry:lle pitämässään puheenvuorossa.

Niinistö totesi, että tällä voitaisiin ehkä välttää mahdollisesti omaisuuden jakoja tai kiinteistökauppoja.

Niinistön mukaan viisumikysymys on hankalaa.

”Viisumin saaminen johonkin maahan ei ole mikään subjektiivinen oikeus kenellekään”, hän muistutti.

Niinistö totesi, että monet muut Schengen-alueen maat myöntävät edelleen venäläisille turistiviisumeja runsaskätisemmin kuin Suomi.

”Tämän vuoksi on kyllä äärettömän tärkeää, että syntyy yhteinen ratkaisu”, hän painotti.

Niinistö pohti ääneen myös sitä, voisiko Suomi puuttua myös jo myönnettyihin turistiviisumeihin.

Näin ei ole toistaiseksi tehty, toisin kuin esimerkiksi Baltian maissa. Sen sijaan Suomi on rajoittanut turistiviisumien myöntämistä huomattavasti. Myönnettyjä voimassa olevia viisumeja on noin 100 000.

Niinistö muistutti, että myönnettyjen viisumien joukossa on luultavasti niitä, jotka oltaisiin valmiita hyväksymään, toisin sanoen esimerkiksi perheyhteyksiin liittyviä viisumeita.

”Tässä minulla ei nyt ole mitään viisasten kiveä muuta kuin että mieleen tulee väistämättä – joka voi olla hyvinkin laiton ratkaisu – että nuo viisumit vaan eivät sitten olisi enää valideja vaan ne henkilöt, joilla on näihin erityisperusteisiin liittyviä olosuhteita, hakisivat uuden viisumin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut