Hoitajien lakko Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla siirtyy – jo kolme sairaanhoitopiiriä yrittää estää lakot oikeuden päätöksillä

Ylen mukaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on viimeisimpänä jättänyt käräjäoikeuteen turvaamistoimihakemuksen.

Hoitajien lakko Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla siirtyy.

13.9. 12:35

Helsinki

Hoitajien lakko Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla siirtyy. Asiasta kertoo hoitajajärjestö Tehy tiedotteessaan.

Tehyn mukaan se on yhdessä toisen hoitajaliiton eli Superin kanssa päättänyt, että teho-osaston lakko toteutetaan maanantaina 19. syyskuuta. Lakon on määrä alkaa maanantain vastaisena yönä kello 00.01 ja kestää vuorokauden.

Aiemmin hoitajaliitot olivat kertoneet, että lakko toteutettaisiin kuluvan viikon perjantaina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri yrittää estää lakon oikeusteitse. Sairaanhoitopiiri aikoo jättää Helsingin käräjäoikeuteen turvaamistoimihakemuksen, jonka nojalla tuomioistuin voisi kieltää lakon toteuttamisen.

Tehy ja Super ovat antaneet lakkovaroitukset myös Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireihin sekä Helsingin ja Oulun kaupunkien kotihoitopalveluihin. Näiden lakkojen tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä kerrottu.

Lakkojen estämistä perustellaan potilasturvallisuudella

Myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri yrittää Kanta-Hämeen tavoin estää lakon käräjäoikeuden päätöksellä. Sairaanhoitopiiri jätti oman turvaamistoimihakemuksensa Helsingin käräjäoikeuteen eilen.

Lisäksi Yle uutisoi tänään, että myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on jättänyt käräjäoikeuteen hakemuksen lakon estämiseksi. Pyyntö koskee Ylen mukaan Oulun yliopistollisen sairaalan tehohoitoa ja sitä perustellaan potilasturvallisuudella kuten muidenkin sairaanhoitopiirien tapauksissa.

Sekä Kanta-Hämeen että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien johtajat sanoivat eilen STT:lle, että hoitajien lakot yritetään estää, jotta potilasturvallisuus ei vaarantuisi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut