Kirjautuminen S-pankkiin onnistui toisen henkilön tunnuksilla – hyödynnettiin myös väärinkäytöksissä

Häiriö verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisessa kesti yli kolme kuukautta.

Vakava järjestelmähäiriö kesti huhtikuun 20. päivästä elokuun 5. päivään.

13.9. 11:22

Helsinki

S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisessa oli vakava järjestelmähäiriö keväällä ja kesällä. Pankki kertoo, että häiriötä hyödynnettiin erittäin pienessä määrin myös väärinkäytöksiin, kun kirjautuminen onnistui toisen henkilön tunnuksilla.

Häiriö koski muutaman sadan henkilön joukkoa. Häiriö kesti huhtikuun 20. päivästä elokuun 5. päivään. S-Pankin mukaan häiriö on korjattu, ja pankki on yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita häiriö koski.

Häiriö johtui verkkopankin yksittäisen ohjelmistokomponentin virheellisestä toiminnasta. Pankki kertoo, että häiriö korjattiin heti, kun se havaittiin.

"Pyydämme anteeksi tapahtunutta ja olemme syvästi pahoillamme. Otamme palveluidemme turvallisuuden erittäin vakavasti ja kehitämme jatkuvasti uusia tapoja suojata palveluitamme”, sanoo S-Pankin digitaalisten palveluiden kehittämisestä vastaava johtaja Carl-Edvard Holmberg tiedotteessa.

Kilpajuoksua rikollisten kanssa

Holmbergin mukaan kyse on valitettavasti kilpajuoksusta rikollisten kanssa, jotka pyrkivät koko ajan löytämään uusia haavoittuvuuksia palveluista.

S-Pankki kertoo tehneensä poliisille tutkintapyynnön ja pyytänyt poliisia tutkimaan tapahtumien kulun. Tutkintapyyntö koskee sitä, ovatko järjestelmähäiriötä hyväkseen käyttäneet syyllistyneet rikokseen.

S-Pankki korvaa asiakkailleen kaikki häiriöstä johtuneet välittömät taloudelliset vahingot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut