Ministeri Lindén useille medioille: Hallitus löytänyt sovun potilasturvallisuuslaista – vasemmistoliitto ei hyväksy esitystä

Hallituksen on määrä antaa esityksensä kiistellystä laista joko tiistaina tai keskiviikkona.

Perhe- ja peruspalveluministerin mukaan potilasturvallisuuslaista on saavutettu poliittinen sopu hallituspuolueiden kesken.

12.9. 17:42

Helsinki

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin (sd.) mukaan potilasturvallisuuslaista on saavutettu poliittinen sopu hallituspuolueiden kesken. Asiasta uutisoivat MTV ja Demokraatti-lehti. Lindénin mukaan hallitus antaa esityksensä eduskunnalle joko tiistaina tai keskiviikkona, mediat kertovat.

Sopuun liittyy Lindénin mukaan kuitenkin vielä tänään tehtäviä muutoksia.

Vasemmistoliitto kertoi heti, ettei se kannata hallituksen valmistelemaa esitystä potilasturvallisuuslaista nykymuodossaan. Puolueen eduskuntaryhmä kertoo vaativansa merkittäviä muutoksia lain eduskuntakäsittelyssä. Vasemmistoliitto on ollut lain valmistelun aikana erityisen kriittinen potilasturvallisuuslakia kohtaan.

Vasemmistoliitto kertoo pyrkivänsä eduskuntakäsittelyssä vielä muokkaamaan lakia sellaiseen tarkkarajaiseen, vain välttämättömään suojelutyötä koskevaan muotoon, jossa se voidaan hyväksyä työtaisteluoikeus samalla turvaten.

”Aikataulupaineen vuoksi vasemmistoliiton ministerit ovat valmiita antamaan esityksen hallitukselta eduskunnan käsiteltäväksi poikkeuksellisesti ilman eduskuntaryhmän hyväksyntää lain sisällölle”, tiedotteessa sanotaan.

Rustattu pikavauhdilla uhkaavien lakkojen vuoksi

Hallituksen esitystä kiistellystä potilasturvallisuuslaista on rustattu pikavauhtia kasaan. Jos ensi ja sitä seuraavalla viikolla uhkaavien teho-osastojen lakkojen mahdollisiin seurauksiin halutaan vaikuttaa lailla, alkaa säätämisellä olla todella kiire.

Turun yliopistollisessa sairaalassa on määrä alkaa nelipäiväinen lakko 20. syyskuuta, Oulun yliopistollisessa sairaalassa viikkoa myöhemmin.

STT:n tietojen mukaan esitys potilasturvallisuuslaista pitäisi antaa tiistaina aamupäivällä, jotta laki saataisiin voimaan ennen kuin teho-osastojen lakot käynnistyvät näissä sairaaloissa.

Esitys pitää vielä hyväksyä eduskunnassa, ja tämä käsittely vie oman aikansa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla on tarkoitus alkaa vuorokauden mittainen lakko jo perjantaina, mutta siihen mennessä laki ei ehdi millään tulla voimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut