Tukes selvittää, miksi karhu pääsi karkuun Kuusamon suurpetokeskuksesta – avin päätös keskuksen jatkosta venyy

Ryhmäpäällikön mukaan Tukes tekee tarkastuskäynnin keskukseen ennen kuin keskus avataan jälleen yleisölle.

Kuusamon suurpetokeskuksessa on havaittu ongelmia, jotka tulivat julkisuuteen sen jälkeen, kun kaksi karhua karkasi huhtikuussa.

12.9. 17:38

Helsinki / Kuusamo

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on ryhtynyt selvittämään, miksi aikuinen naaraskarhu pääsi viime viikon perjantaina karkuun Kuusamon suurpetokeskuksesta.

Ryhmäpäällikkö Janne Niemelä kertoi maanantaina STT:lle, että Tukes selvittää tapahtumien kulkua keskuksen kanssa puhelimitse ja tarvittaessa kirjallisesti. Hänen mukaansa tarkoitus on lisäksi selvittää, mihin toimiin keskuksessa on ryhdyttävä, jotta eläimet eivät jatkossa karkaisi.

Tukes valvoo keskuksen turvallisuutta asiakkaiden näkökulmasta.

”Kaikki vaaratilanteet pitää pyrkiä välttämään ennalta hyvällä turvallisuussuunnittelulla. Jos jotain pääsee tapahtumaan, täytyy miettiä, miten vastaava tapahtuma estetään jatkossa”, Niemelä sanoi.

Niemelän mukaan Tukes ei nyt alkaneen selvityksen yhteydessä ole menossa käymään paikalla.

”Tällä tietoa ei ole tarvetta mennä paikalle. Teemme keskukseen tarkastuskäynnin vasta sitten, kun on tiedossa, aiotaanko keskus avata yleisölle.”

Tukesin selvityksestä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Oulun poliisilaitos kertoi lauantaina lopettaneensa keskuksesta karanneen karhun.

Keskus ollut keväästä saakka suljettuna – avi päättää jatkosta

Keväästä asti yleisöltä suljettuna olleessa suurpetokeskuksessa on havaittu ongelmia, jotka tulivat julkisuuteen sen jälkeen, kun kaksi karhua karkasi keskuksesta huhtikuussa. Toinen karhuista hyökkäsi keskuksen johtajan Sulo Karjalaisen kimppuun.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) ja Kuusamon kaupungin eläinlääkäri ovat puuttuneet keskuksen laiminlyönteihin useita kertoja.

Avi ilmoitti aiemmin kesällä päättävänsä elokuun määräajan jälkeen, saako suurpetokeskus luvan jatkaa toimintaansa. Avin viestinnän mukaan asian ratkaisemiseen kuluu kuitenkin ennakoitua kauemmin. Avin mukaan se tulee todennäköisesti tekemään selvityksessään yhteistyötä Tukesin kanssa.

Avin viestinnästä kerrottiin maanantaina STT:lle, että selvityksestä ei tiedoteta ainakaan viikkoon mitään.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut