Kuusamon suurpetokeskuksesta karannut karhu ammuttiin – tarhan portin neljä salpaa oli jätetty auki

Viime keväänä suurpetokeskuksesta karkasi kaksi karhua.

Arkistokuva Kuusamon suurpetokeskuksesta.

10.9. 16:14

Helsinki

Viime aikoina usein julkisuudessa olleesta Kuusamon suurpetokeskuksesta karkasi perjantaina aikuinen naaraskarhu. Lauantai-iltana poliisi kertoi, että karhu on ammuttu.

Karhu löydettiin noin kolmen kilometrin päästä karhutarhasta Kolmisopensuolta. Poliisin mukaan eläinlääkäri yritti nukuttaa karhun, mutta yritys epäonnistui. Etsinnöissä mukana ollut suurriistavirka-apu lopetti karhun ampumalla.

Poliisin mukaan luvan karhun ampumiseen antoi suurpetokeskuksen edustaja.

Kuusamon suurpetokeskuksen tarhanhoitaja Pasi Jäntti kertoi STT:lle aiemmin lauantaina, että tarhan työntekijä jätti karhujen tarhan ruokailutilassa portin kaikki neljä salpaa auki, minkä vuoksi karhu pääsi karkuun.

”Työntekijäkin on kokenut henkilö, hänellä sitten tällainen käsittämätön virhe pääsi tapahtumaan. Näistä porteista päivittäin keskustellaan ja niistä huolehditaan hyvinkin tarkasti”, sanoi Jäntti.

Karkuun päässyt karhu oli Jäntin mukaan yli 20-vuotias Nätti-niminen karhu. Karhu oli syntynyt suurpetokeskuksessa.

Jäntin mukaan suurpetokeskuksen henkilökunta etsi karhua perjantaina ensin omin voimin, mutta karhua ei kuitenkaan onnistuttu saamaan kiinni. Asiasta ilmoitettiin poliisille lauantaina. Myös Rajavartiolaitos oli mukana etsinnöissä.

Aiemmin tänä vuonna kaksi karhua karkasi

Viranomaiset ovat varsinkin tänä vuonna puuttuneet Kuusamon suurpetokeskuksen toimintaan ja vaatineet siihen parannuksia. Ongelmat alkoivat tulla julkisuuteen huhtikuussa sen jälkeen, kun kaksi keskuksen karhua karkasi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on harkinnut keskuksen eläintarhaluvan peruuttamista.

Kesäkuussa tehdyssä tarkastuksessa viranomaiset arvioivat, että eläinten hyvinvoinnin eteen oli tehty parannuksia. Aluehallintovirasto on ilmoittanut arvioivansa elokuun määräajan jälkeen, voiko keskus jatkaa toimintaansa. Suurpetokeskus on tällä hetkellä yleisöltä suljettuna.

Oulun poliisilaitos käynnisti kesäkuussa esitutkinnan suurpetokeskuksen eläintenpidosta.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan kello 21.21.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut