Lindén käynnistää selvityksen sähköpotkulautaonnettomuuksien kustannuksista

Ministeri aikoo selvittää onnettomuuksien kustannuksia ja vastuukysymyksiä.

Sähköpotkulaudat ovat rantautuneet myös Poriin.

24.8. 20:36

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) aikoo käynnistää selvityksen sähköpotkulautaonnettomuuksien kustannuksista. Lindén kertoi STT:lle keskiviikkona haluavansa tietää, paljonko onnettomuuksista koituu Suomessa kustannuksia ja kuka kuluista on vastuussa.

Lindén viittasi selvitykseen ensimmäisen kerran aiemmin keskiviikkona Twitterissä. Hän mainitsi kirjoituksessaan vakuutusyhtiö Ifin tuoreet vahinkotilastot, joiden mukaan sähköpotkulautoihin liittyvät turmat ja vahingot ovat kasvussa.

”Me veronmaksajat maksamme tämän törttöilyn. Selvitän, miten tähän saisi muutoksen”, Lindén kirjoitti.

STT:lle Lindén sanoi, että selvityksessä ei ole kyse mistään ”suureellisesta ja ihmeellisestä” vaan yhden sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehen muutaman päivän työstä.

”Haluan nyt itselleni vastauksen”, paljonko yhteiskunnalle tulee sairaanhoitokustannuksia näistä (sähköpotkulautaonnettomuuksista) ja menevätkö ne kaikki niin sanotusti meidän veronmaksajien piikkiin.

”Entä voisiko tässä joitain muita mahdollisuuksia edes miettiä?”

”Suurin osa kuluista julkiselle”

Lindén sanoi haluavansa lisäksi tietää, voisiko potkulautayhtiöillä olla asiassa jonkinlainen vastuu.

”Aion kysyä, miten kustannusvastuu (potkulautaonnettomuuksissa) menee. Kun se on selvää, voi ruveta miettimään”, pitäisikö siihen tulla jokin muutos. Voidaanko jollakin tavalla löytää lautafirmoille vastuu?

Lindén sanoi, että hänen ymmärtääkseen potkulaudoilla tapahtuvat onnettomuudet ovat usein vakavia ja vaativat välitöntä hoitoa julkisen puolen päivystyksessä.

”Eihän yksityinen (sairaanhoito) oikeasti päivystä. Lähtöolettamukseni on, että 90-prosenttisesti onnettomuuksien kulut tulevat nyt julkiselle puolelle.”

Lindénin mukaan hän ei ole astumassa asiassa liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) ”tontille”.

”En ole lähdössä itse vetämään Suomen skuuttipolitiikkaa. Se kuuluu LVM:lle, poliisille ja näille tahoille”, Lindén sanoi.

”Minä haluan vain vastauksen ihan omasta ministeriöstämme”, miten rahallinen korvausvastuu näissä (onnettomuuksissa) menee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut