Somessa leviävä kuva Kesärannasta on aito, Sanna Marin pyytää anteeksi: ”Se ei ole asiallinen”

Somessa leviävässä kuvassa kaksi naista suutelee paikassa, jonka tausta näyttää pääministerin virka-asunnolta Kesärannalta. Marin vahvisti, että kuva on Kesärannasta ja se on kuvattu sunnuntaina Ruisrockin jälkeen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) median edessä Pikkuparlamentin pihalla tiistaina.

23.8. 12:34 | Päivitetty 23.8. 13:14

Helsinki

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pyysi tiistaina anteeksi Kesärannassa otettua, somessa leviävää kuvaa.

”Mielestäni se kuvaa ei ole asiallinen. Pyydän anteeksi, mielestäni sitä kuvaa ei olisi pitänyt ottaa”, Marin sanoi toimittajille tiistaina.

Kuvassa kaksi naista suutelee vähissä vaatteissa paikassa, jonka tausta näyttää pääministerin virka-asunnolta Kesärannalta. Marin vahvisti, että kuva on Kesärannasta ja se on kuvattu sunnuntaina Ruisrockin jälkeen.

”Olemme saunoneet, uineet, viettäneet aikaa saunalla ja piha-alueella”, Marin sanoi. Kesärannan alakerran vessat ovat olleet vieraiden käytössä ja kuva on hänen mukaansa otettu niiden yhteydessä olevissa tiloissa.

Marinin mukaan kyse oli ainoasta henkilökohtaisesta juhlasta, jonka hän on lomansa aikana järjestänyt Kesärannassa.

”Sinänsä illanvietossa ei muutoin ole mitään ihmeellistä tapahtunut.”

Hän arvioi, ettei juhlista ole koitunut myöskään turvallisuushaittaa. Itse Kesärannan rakennuksen ovet olivat kiinni ja valvomo tarkkailee piha-aluetta koko ajan. Vieraiden nimet oli ilmoitettu valvomoon.

Aiemmin tiistaina Marin piti puheen suurlähettiläille.

Suomea maailmalla edustavat suurlähettiläät ovat kokoontuneet Helsinkiin tiistaihin asti kestävään kokoukseen, jossa Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja maan ulkopoliittinen johto tapaavat toisiaan.

Kokouksessa käsitellään maailmanpolitiikan murrosta, kuten Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan vaikutusta kansainväliseen järjestykseen. Lisäksi esillä on muun muassa EU:n rooli muuttuvassa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä.

Myös presidentti Sauli Niinistö puhui suurlähettiläspäivillä tiistaina.

Päivitetty 23.8. kello 12.55: Laajennettu lisätiedoilla.

Korjattu 23.8. kello 13.00: Poistettu virheellinen maininta, että tässä uutisessa olisi ollut tekstimuotoinen seuranta suorasta lähetyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut