Tehyn ja Superin sovittelu alkaa tänään, antaneet kaksi lakkovaroitusta

Järjestöjen puheenjohtajat vaatineet päättäjiltä lisärahoitusta sote-kriisin ratkaisuun budjettiriihessä.

Superin Silja Paavola (vas.) ja Tehyn Millariikka Rytkönen tiedotus­tilaisuudessa Helsingissä 11. toukokuuta

21.8. 8:58

Hoitoalan järjestöt Tehy ja Super aloittavat sovittelun tänään iltapäivällä.

Valtakunnansovittelijan toimisto ilmoitti sovittelun alkamisesta perjantaina. Sovittelut käydään uuden valtakunnan­sovittelijan johdolla.

”Meidän ala on säästetty henkihieveriin, ja on hienoa, että valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tarttuu toimeen ripeästi”, sanoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen perjantaina sen jälkeen kun Valtakunnan­sovittelijan toimisto oli ilmoittanut sovittelun alkavan.

Sajavaara aloitti valtakunnan­sovittelijana viime maanantaina.

Järjestöt ovat antaneet tällä viikolla kaksi lakkovaroitusta. Perjantaina ne antoivat lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoito­piiriin.

Lakko alkaisi Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoito­palvelujen teho-osastolla 6. syyskuuta ja päättyisi 9. syyskuuta. Järjestöjen mukaan lakossa olisivat kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja Superin jäsenet kyseisessä yksikössä.

Torstaina järjestöt ilmoittivat aloittavansa vuorokauden mittaisen työtaistelutoimen Kanta-Hämeen keskussairaalassa 2. syyskuuta. Se toteutettaisiin Kanta-Hämeen sairaan­hoitopiirin keskussairaalan tehostetun hoidon yksikössä, johon kuuluvat teho-osasto ja valvonta.

Lakkovaroitusten lisäksi järjestöt julkistivat sairaanhoitopiirien kuntayhtymiin kohdistuvat hakukiellot ja tilapäisen siirron kiellot, jotka astuivat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Tehyn tai Superin jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteissa avoinna olevaa työtä eikä siirtyä työhön tilapäisellä siirrolla.

Perjantaina järjestöjen puheenjohtajat vaativat lisäksi päättäjiltä lisärahoitusta sote-kriisin ratkaisuun budjettiriihessä.

Lue lisää: Veroale ja inflaatio eivät saa Tehyä pakittamaan palkkavaatimuksissa, järjestö odottaa valtiota hätiin: ”Työnantajan on vaikeaa viedä diiliä loppuun ilman rahaa”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut