Pääministeri kävi huume­testissä, tulos tulee viikon kuluttua – Yhtään pää­ministerin tehtävää ei ole jäänyt hoitamatta juhlimisen takia, Marin sanoi

Marinin juhlinta viihdemaailman henkilöiden kanssa on herättänyt keskustelua sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa alkoi liikkua yksityistilaisuudessa kuvattuja videopätkiä.

19.8. 17:47

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi perjantaina käyneensä huumetestissä. Sen tulos tulee viikon kuluessa.

Hän kiisti jälleen käyttäneensä huumeita.

”Ikinä en ole elämässäni käyttänyt huumeita, en edes nuoruusvuosinani”, hän sanoi.

”Koska tällaista epäilyä halutaan herättää, kävin testeissä varmuuden vuoksi. Minuakin koskee syyttömyysolettama, ja toivon ettei tällaista väitettäisi.”

Marin vastasi perjantaina toimittajien kysymyksiin Kesärannassa. SK näytti tiedotustilaisuudesta Ilta-Sanomien suoraa lähetystä.

Marinin juhlinta viihdemaailman henkilöiden kanssa on herättänyt keskustelua sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa alkoi liikkua yksityistilaisuudessa kuvattuja videopätkiä.

Videot ovat herättäneet kysymyksiä pääministerin harkintakyvystä, päihteiden käytöstä ja turvallisuudesta.

Perjantaina kävi ilmi, että mediatietojen perusteella Marin ei ollut enää kesälomalla kohua herättäneen juhlintavideon kuvaushetkellä. Marinille ei ollut nimetty sijaista, joka olisi hoitanut hänen tehtäviään.

Marin sanoi perjantaina, että hänen mielestään hänen toimintakykynsä oli tuona viikonloppuna ”oikein hyvä”. Hän sanoi, että hänet saa aina kiinni joko puhelimitse tai turvahenkilön kautta. Hän kertoi myös, että hänellä oli virkapuhelin mukaan vapaa-ajan vietossaan.

”Valtioneuvosto on aina toimintakykyinen, eikä kokouksia kutsuta koolle keskellä yötä. Jos minua tarvitaan tavoittaa, olen aina valmis tekemään työtehtäviä”, hän sanoi.

Marin korosti myös, että viikonlopulle ei ollut odotettavissa mitään kokouksia tai muita työtehtäviä. Hän sanoi, että jos niitä olisi ollut tiedossa, hän ei olisi lähtenyt juhlimaan.

Marinin vapaa-ajan vietto on ollut otsikoissa aiemminkin. Viime vuonna Marinin juhlimisesta nousi kohu, kun hän jatkoi iltaansa Helsingin yöelämässä vaikka oli saanut tiedon altistumisestaan koronavirukselle. Lisäksi hän oli jättänyt valtioneuvoston virkapuhelimensa kotiin vastoin ohjeita.

Perjantaina Marin arvioi, että ”massiivinen uutisointi” hänen juhlimisestaan antaa vääristyneen kuvan hänen toiminnastaan.

Hän sanoi käyttävänsä valtaosan ajasta työntekoon ja toiseksi eniten perhe-elämään. Juhlimassa hän sanoi käyvänsä muutamia kertoja vuodessa. Myös iloa ja vapaa-aikaa tarvitaan elämään, hän sanoi. Erityisesti kesällä ystävien tapaamiseen on jäänyt aikaa, kun politiikassa on hiljaisempaa ja eduskunta kesälomalla.

”Yhtään pääministerin tehtävää ei ole jäänyt hoitamatta sen takia että olen viettänyt aikaa ystävieni kanssa”, hän sanoi.

”Minä uskon, että suomalainen yhteiskunta ja sen resilienssi kestää sen, että minä laulan ja tanssin ystävieni kanssa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut