Pääministerillä on eduskunta­ryhmän luottamus, sanoo Sdp:n Lindtman – Sanna Marinista leviävät juhlimis­videot herättivät kysymyksen huumeiden käytöstä

Pääministeri Marin on kiistänyt käyttäneensä huumeita.

Pääministeri Sanna Marin (sd) osallistui Flow-festivaalin paneelikeskusteluun viime perjantaina.

18.8. 15:30

Pääministeri Sanna Marinilla (sd) on eduskuntaryhmän luottamus, sanoo Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

”Meidän ryhmällä on luottamus pääministeriin, siitä ei ole epäilystäkään”, hän sanoi.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, joissa Marin tanssii ja juhlii julkisuuden henkilöiden kanssa. Videot ovat nostaneet kysymyksen, onko Marin ollut seurueessa, jossa käytetään huumeita tai käyttänyt niitä itse.

Oppositiopuolue perussuomalaisten johtaja Riikka Purra ja hallituspuolue keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ovat esittäneet, että Marinin pitäisi mennä huumetestiin.

Lindtmanin mukaan on Marinin oma asia, haluaako hän mennä huumetesteihin. Eduskuntaryhmässä sellaista ei vaadita.

Sdp:n eduskuntaryhmä on parhaillaan koolla kesäkokouksessaan Kuopiossa. Siellä on käsitelty muun muassa inflaation torjuntakeinoja.

Lindtmanin mukaan kokouksessa keskusteltiin myös Marinin juhlimisvideoista. Hänen mukaansa ryhmän sympatiat ovat Marinin puolella.

”Jos ystävien kanssa tanssii yksityisessä tilaisuudessa, en osaa nähdä, että siinä on suurta ongelmaa”, Lindtman sanoi.

”Olen varma, että suomalaiset osaavat nähdä eron yksityiselämän ja julkisten tehtävien välillä.”

Marin kiisti aiemmin torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että hän olisi käyttänyt videoilla näkyvissä juhlissa huumausaineita. Hän sanoi, ettei ole nähnyt kenenkään muunkaan käyttävän niitä.

Hän ei kiistänyt videoiden aitoutta vaan kertoi pettyneensä siihen, että hänestä yksityistilaisuudessa kuvatut videot leviävät julkisuudessa.

Videoista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. Videot on ilmeisesti julkaistu alun perin Instagramin Tarinat-osiossa, josta videot poistuvat vuorokauden kuluessa.

Viime vuonna Marinin juhlimisesta nousi kohu, kun hän jatkoi iltaansa Helsingin yöelämässä vaikka oli saanut tiedon altistumisestaan koronavirukselle. Lisäksi hän oli jättänyt valtioneuvoston virkapuhelimensa kotiin vastoin ohjeita.

Marin pyysi toimintaansa anteeksi.

”Pyydän anteeksi omaa käytöstäni ja toimintaani. En ole toiminut tässä parhaalla mahdollisella tavalla, ja sitä pyydän anteeksi”, hän sanoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut