Tiede- ja kulttuuriministeri Honkonen aikoo selvittää valtiollisten hautajaisten mahdollisuutta Vesa-Matti Loirille

Ministeri Honkonen toteaa, että viime kädessä Loirin omaiset päättävät, millaiset hautajaiset hänelle järjestetään.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk) aikoo selvittää valtiollisten hautajaisten mahdollisuutta keskiviikkona kuoleelle Vesa-Matti Loirille.

10.8. 20:48

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk) aikoo selvittää, järjestetäänkö keskiviikkona kuolleelle taiteilijalle Vesa-Matti Loirille valtiolliset hautajaiset.

”En sulje pois sitä. Viime kädessä hänen omaisensa päättävät, millaiset hautajaiset hänelle järjestetään”, Honkonen sanoo.

Honkonen sanoo halunneensa antaa omaisille rauhan surra, joten hän ei ole toistaiseksi vielä edistänyt asiaa pidemmälle. Hän kuitenkin aikoo selvittää asiaa.

Ministeri sanoo pitävänsä valtiollisia hautajaisia tunnustuksena, joka voidaan antaa myös taiteilijalle.

”Itse ajattelen niin, että taiteilijan ura voi olla myös valtiollisesti ja kansallisesti merkittävä”, Honkonen sanoo.

”On ihan selvää, että Vesa-Matti Loirin merkitys on ollut valtiollisesti, koko Suomen kansan viihdyttäjänä ja syvällisenäkin taiteilijana todella iso. Hänellä on ihan kiistatta ollut ikoninen rooli suomalaisessa kulttuurielämässä.”

Viimeksi valtiolliset hautajaiset on järjestetty taiteilijalle vuonna 1992, kun ne järjestettiin kirjailija Väinö Linnalle.

Valtioneuvoston kanslian verkkosivujen mukaan valtiolliset hautajaiset kustannetaan valtion varoista nykyään ainoastaan presidentille. Poikkeustapauksissa valtioneuvosto voi kuitenkin päättää niiden järjestämisestä esimerkiksi henkilöille, joilla on ”erityistä kansallista merkitystä”. Esimerkkinä sivuilla annetaan Nobel-palkinnon saaneet.

Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri kuoli pitkäaikaiseen sairauteen keskiviikkona 10. elokuuta. Kuoleman vahvisti Loirin pitkäaikainen ystävä ja manageri Pete Eklund.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut