Ministeri Saarikko kertoo MT:lle puoltavansa polttoainekustannusten hyvitystä haja-asutusalueilla

Ministeri näkee polttoaineveron alentamisen huonona keinona hillitä nousevia polttoainehintoja.

Kuvassa Annika Saarikko eduskunnan kevään viimeisessä täysistunnossa 28. kesäkuuta.

10.8. 8:00

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) puoltaa korkeiden polttoainekustannusten hyvitystä haja-asutusalueilla. Ministeri kertoo kannastaan Maaseudun Tulevaisuudelle.

”Suomessa on paljon alueita, joissa arki ei suju ilman omaa autoa. Näille alueille inflaatio on kolahtanut kovaa”, keskustaa johtava Saarikko sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Saarikko sanoo, että äkkinäiseen hintojen nousuun ei kuitenkaan ole mahdollista vastata nopeasti luomalla kokonaan uutta tukimallia. Lehden mukaan tukimallia ei siis ole tulossa lähiaikoina, minkä takia Saarikon ulostuloa voinee tulkita vaalilupauksena. Suomessa järjestetään eduskuntavaalit ensi keväänä.

Ministeri näkee polttoaineveron alentamisen huonona keinona hillitä nousevia polttoainehintoja. Lehti kirjoittaa, että varmuutta ei ole siitä, tulisiko veron alentaminen siirtymään täysmääräisesti pumppuhintoihin.

Valtiovarainministeriössä käynnistettiin helmikuussa valmistelut tulo- ja alueperustaisen tukimallin luomiseksi kotitalouksille. Mallin tavoitteena on Maaseudun Tulevaisuuden mukaan lisätä muun muassa energiaverojärjestelmän ilmasto-oikeudenmukaisuutta. Lehden mukaan työ on määrä saattaa loppuun kevään hallitusneuvotteluihin mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut