Poliisilla uutta tietoa Savonlinnan kuolon­kolarista: Auto meni keskeltä kahtia, kolme sisällä olleista lensi ulos

Poliisi ei ole päässyt viikonlopun aikana puhuttamaan Savonlinnan kuolonkolarista selviytynyttä auton omistajaa.

Savonlinnan kuolonkolarin onnettomuuspaikalta ei ole poliisin mukaan löytynyt jarrutusjälkiä.

1.8. 18:52

Poliisi on saanut selville lisätietoja Savonlinnassa varhain lauantaiaamuna sattuneesta autokolarista, jossa kuoli kolme nuorta henkilöä.

Poliisin mukaan turmapaikalta on löydetty jälki ajoradan keskikiveyksestä, joka sopisi nuorten kuljettaman auton vasemman eturenkaan jättämäksi. Mitään muita jälkiä, kuten jarrutusjälkiä, tiestä ei ole löydetty.

Rikoskomisario Harri Hauhian mukaan tällä hetkellä näyttäisi siltä, että auto on törmännyt kovassa vauhdissa kiveykseen ja lähtenyt hallitsemattomaan sivuluisuun, joka päättyi oikea kylki edellä liikenteenjakajassa olleeseen pylvääseen. Poliisilla ei ole tietoa siitä, millä vauhdilla autoa on onnettomuushetkellä ajettu.

”Jos ajatellaan, minkälaisista nopeuksista on kyse, että auto menee keskeltä kahtia, niin ei se taajamanopeuksista mene. Vähintäänkin olosuhteisiin nähden ollut kyseessä huomattava ylinopeus”, Hauhia arvioi.

Onnettomuus tapahtui Savonlinnan ohitustiellä kello kuuden aikaan lauantaiaamulla. Auto katkesi tolppaan törmäämisen seurauksena etuistuinten takaa kahtia. Poliisin mukaan auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet. Tiellä oli onnettomuushetkellä vettä.

Autossa oli onnettomuuden tapahtuessa kyydissä kolme miestä ja yksi nainen. Kaikki onnettomuudessa kuolleet olivat noin 20-vuotiaita savonlinnalaisia nuoria.

Kolme heistä löydettiin törmäyksen jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löydettiin turvavöistä auton takapenkiltä. Hän oli löytöhetkellä elossa, mutta kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Poliisi selvittää yhä muiden kyydissä olleiden turvavöiden käyttöä.

Ainoastaan yksi autossa olleista selvisi onnettomuudesta hengissä. Hän on vakavasti loukkaantunut, ja häntä hoidetaan edelleen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Poliisi ei ole viikonlopun aikana päässyt puhuttamaan loukkaantunutta.

Poliisilla ei ole vielä tiedossa, kuka turma-autoa kuljetti. Auton omistaa sairaalassa hoidettavana oleva henkilö. Poliisi ei kuitenkaan ole voinut vielä poissulkea tai vahvistaa, onko hän myös kuljettanut autoa.

Myös päihteiden osuutta onnettomuuteen selvitetään yhä.

Onnettomuushetkellä paikalla ei ollut muita tiellä liikkujia. Poliisi sai tiedon onnettomuudesta, kun sivulliset ilmoittivat hätäkeskukseen kovasta äänestä tiellä.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kolmena kuolemantuottamuksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut