Tallink-Silja luopuu toisesta Turun-laivastaan – Vuokrataan turvapaikan­hakijoiden käyttöön Hollantiin

Galaxy ja Silja Europa vuokrataan ainakin seitsemäksi kuukaudeksi Hollantiin, jossa sitä käytetään turvapaikanhakijoiden majoitukseen.

Baltic Princess jää ainakin toistaiseksi Tallink-Siljan ainoaksi laivaksi Turun ja Tukholman välisellä reitillä.

28.7. 20:53

Tallink-Silja tiedottaa vuokraavansa kaksi laivaansa Hollantiin majoituskäyttöön.

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivä Silja Europa vuokrataan tilapäiseen majoitus­käyttöön Hollantiin elokuun 20. päivästä alkaen. Turun ja Tukholman välillä liikennöivän Galaxyn vuokra-aika alkaa kuukautta myöhemmin.

Hollannin Maahanmuuttovirasto uutisoi torstaina, että laivoihin majoitetaan turva­paikan­hakijoita. Silja Europa majoittaa tuhat turvapaikan­hakijaa Velsenin kunnassa, mutta Galaxyn sijoituspaikkaa tai majoitus­kapasiteettia ei vielä tiedetä.

Molempien laivojen vuokrausaika on seitsemän kuukautta, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa tarvittaessa kolmella kuukaudella. Vuokrauksen aikana laivoja operoi Tallinkin kansi- ja konehenkilökunta.

Lisäksi Tallink-Silja kertoo tehneensä torstaina ilmoituksen Ruotsin ammattiliitoille aikomuksistaan vaihtaa Galaxy Ruotsin lipun alta Viron lipun alle.

Pakolaisjärjestöt ovat kritisoineet Hollannin suunnitelmia majoittaa pakolaisia risteilylaivoille.

Esimerkiksi Hollannin pakolaisneuvosto Vluchtelingen Werk pitää suunnitelmaa The Guardianin mukaan ”absurdina”.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n Hollannin-järjestö on kritisoinut ratkaisua, sillä moni pakolainen pakenee Eurooppaan nimenomaan meren yli.

Tallink-Siljan viestintäjohtaja Katri Link perustelee vuokrausta taloudellisilla ja geopoliittisilla syillä.

”Hinnat ovat nousussa ja on taloudellisesti järkevää löytää laivoille varmaa tuloa.”

Turun iltalaiva Baltic Princess jää Linkin mukaan yhtiön ainoaksi laivaksi Turku–Tukholma-reitille. Vuokrauksen aikana yhtiöllä ei ole siis lainkaan aamulähtöä Turusta Tukholmaan eikä vastaavasti iltalähtöä Tukholmasta Turkuun.

”Emme ole korvaamassa Galaxya muulla laivalla. Emme myöskään suunnittele Baltic Princessin vuokraamista.”

Yhtiön kilpailijan Viking Linen uusi laiva Viking Glory aloitti risteilyt Turun aamulähdössä keväällä. Link myöntää, että kiristynyt kilpailu oli yksi syistä Galaxyn vuokraamiselle.

Tallinkin uuden Mystar-laivan odotetaan aloittavan risteilemisen Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä syyskuussa. Samalla selviää, mitä reitillä nykyisin liikennöivälle Starille tapahtuu. Star ei ole kuitenkaan siirtymässä Turun-reitille, Link tarkentaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut