Puoleen päivään mennessä 8 700 salamaa – "Hyvä mahdollisuus kuluvan kauden ennätyksen rikkoutumiseen"

Varoitukset rajusta ukonilmasta ja rankkasateista ovat lauantaina aamupäivällä voimassa Kokkola–Kajaani-akselin eteläpuolella.

23.7. 8:00

Helsinki

Ukkosrintama kulkee tänään Suomen yli lännestä kohti itää, Ilmatieteen laitos kertoo. Puoleen päivään mennessä on havaittu 8 700 salamaniskua, joista suurin osa on ollut keskisen Suomen alueella.

Enimmillään sähköt ovat olleet poikki samanaikaisesti reilulta 6 000 asiakkaalta, eniten katkoksia on ollut Itä-Suomessa.

Varoitukset rajusta ukonilmasta ja rankkasateista ovat voimassa Kokkola–Kajaani-akselin eteläpuolella. Pohjoisessa sateelta ja ukonilmalta vältytään.

Iltapäivästä lähtien sää alkaa lännestä alkaen poutaantua.

Helteet hetkeksi ohi

Perjantaina eteläisessä Suomessa mitattiin laajalti vielä hellelukemia, mutta tänään lämpötilat liikkuvat Ilmatieteen laitoksen mukaan noin 20 asteen molemmin puolin.

Sunnuntaina sää viilenee entisestään, ja maan etelä- ja keskiosissa lämpötila voi korkeimmillaan nousta juuri ja juuri 20 lämpöasteen yläpuolelle.

Sen kylmemmäksi sää ei ensi viikollakaan ole ennusteiden mukaan muuttumassa, vaan alkuviikosta helleraja saattaa paikallisesti mennä rikki.

Uutista päivitetty kello 8.45 ja 12.07.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut