Voimakkaita ukkospuuskia ja rankkasateita voi tulla perjantaina ja lauantaina

Paikallista tulvimista ja tuulta saattaa ilmetä eri puolilla maata vahingoiksi asti.

Ilmatieteen laitos varoittaa perjantaina ja lauantaina rankoista sadekuuroista.

22.7. 9:46

Helsinki

Voimakkaat ukkospuuskat ovat mahdollisia eri puolilla Suomea tämän ja huomisen päivän aikana, varoittaa Ilmatieteen laitos. Lisäksi rankat sadekuurot voivat aiheuttaa paikoin vahinkoa.

Rankkasateita ja ukkospuuskia voi esiintyä tänään maan keskiosassa ja Kainuussa ja illalla myös etelämpänä ja lännessä. Rankat sadekuurot, joissa vettä kertyy 20–30 millimetriä tunnissa, voivat aiheuttaa paikallista tulvimista, Ilmatieteen laitos kertoo.

Ukkosiin voi liittyä myös erittäin voimakkaita tuulenpuuskia etenkin perjantai-illalla saapuvan säärintaman yhteydessä, Ilmatieteen laitos kertoo. Ukkospuuskia voi ilmetä myöhemmin lauantaina Suomen itäosassa. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 15–20 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tilanteen ennakointiin tuo epävarmuutta lähellä maan pintaa oleva stabiili ilmakerros, joka estää tehokkaasti voimakkaiden puuskien pääsyä ylempää ilmakehästä maan pinnalle. Todennäköisimmin Ilmatieteen laitoksen nimittämä ”tulppa” kuitenkin poistuu perjantai-iltana saapuvan säärintaman yhteydessä, jolloin tuulivahinkojen todennäköisyys kasvaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut