Patoutunut bailaustarve näkyi viikonloppuna ympäri Suomea, mutta Porissa sateinen ilma häiritsi jatsien lippumenekkiä

Ilosaarirockin toiminnanjohtajan mukaan ihmisissä näkyi ”patoutunutta bailaustarvetta”. Vilkas tapahtumaviikonloppu sujui silti varsin maltillisesti. Myös Pohjanmaalla ja Oulussa kokoonnuttiin musiikin pariin.

Yleisö keskittyi Simply Redin esiintymiseen lauantaina Pori Jazzin päälavalla.

17.7. 21:18

Suomi

Vilkas heinäkuinen tapahtumaviikonloppu sujui pääosin ongelmitta, kertoivat poliisilaitokset ja tapahtumajärjestäjät sunnuntai-iltapäivänä.

Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattunen arvioi STT:lle, että lauantain lisäksi myös sunnuntai vaikutti tulevan loppuunmyydyksi. Sää suosi festivaalia, vaikka järjestäjät pelkäsivät toisin sääennusteiden perusteella. Hattunen kuvaili ihmisistä näkyvän, että suurtapahtumat ovat olleet pitkälti tauolla kaksi vuotta.

”Kauniisti sanottuna näkyy patoutunutta bailaustarvetta”, hän täsmensi.

Ylikomisario Ilpo Korpelainen Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoi, että sunnuntain vastaiselta yöltä tehtäviä kertyi noin 250, kun esimerkiksi juhannusyöltä kertyi 350 tehtävää.

”Odotimme vähintään juhannuksen tasoista (työ)määrää, mutta tehtäviä olikin kolmasosan vähemmän. Jos tehtäviä puuttuu sata meidän alueelta”, sen kyllä huomaa.

Häiriöt olivat Korpelaisen mukaan olleet Joensuussa järjestetyssä Ilosaarirockissa esimerkiksi huumausaineiden käyttörikoksia, joita kertyi perjantailta ja lauantailta yhteensä kymmenkunta.

Porissa jammailtiin sadetakit päällä

Toisen perinteikkään kesätapahtuman Pori Jazzin toiminnanjohtaja Kristian Vainio arvioi, että tauon jälkeen täysmittaisen festivaalin järjestäminen on merkittävä asia koko suomalaiselle tapahtuma-alalle. Sateiset ilmat häiritsivät hänen mukaansa jonkin verran festivaalin päivittäistä lippumenekkiä.

Tietty yhteisöllisyyden tunne tulee myös siitä, kun kelistä huolimatta pidetään yhdessä hauskaa – sadetakkia päälle ja pois, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro totesi.

Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta komisario Joni Saarimäki kertoi poliisin kirjanneen perjantain ja lauantain myöhäisilloilta pahoinpitelyitä ja lastensuojeluilmoituksia, kun alaikäisiä oli ollut päihtyneinä.

Suomipop-tapahtuman vietto jatkui Oulussa

Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta komisario Vesa Toivanen kertoi, että Kaustisen kansanmusiikkijuhlien lisäksi alueella järjestettiin muun muassa Vauhtiajot Race & Rock -tapahtuma Seinäjoella.

”Yllättävänkin hyvin nämä ovat menneet”, eivätkä tapahtumat itsessään tuottaneet oikeastaan minkäänlaisia tehtäviä poliisille.

Oulussa vietettiin viikonloppuna Suomipop-musiikkitapahtumaa ja Oulun läheisellä Hailuodon saarella Bättre Folk -festivaalia.

”Ne ovat sujuneet erittäin rauhallisesti poliisin kannalta”, komisario Jukka Myllymäki Oulun johtokeskuksesta kiitteli sunnuntaina.

Oulussa Suomipop-tapahtuma pidettiin viime vuonnakin mutta normaalia pienemmällä mitoituksella. Tapahtumassa kävijöitä kertyi nyt kolmen päivän aikana yli 18 000, promoottori Janne Tamminen kertoi. Samaan aikaan Jyväskylässä pidetty Suomipop-tapahtuma oli perjantaina ja lauantaina loppuunmyyty.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut