Keskusrikospoliisi epäilee Wille Rydmanin syyllistyneen seksuaalirikokseen – Esitutkinta on alkanut

Rikoksen epäillään kohdistuneen yhteen henkilöön vuonna 2015.

Kansanedustaja Wille Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä kesäkuussa. Poliisi on nyt aloittanut esitutkinnan hänen toiminnastaan.

15.7. 17:11

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustaja Wille Rydmanin toiminnasta. Poliisi epäilee hänen syyllistyneen yhteen seksuaalirikokseen mutta ei kommentoi rikosnimikettä tässä vaiheessa.

Rikosnimike tarkentuu keskusrikospoliisin mukaan tutkinnan aikana.

Poliisi ei paljasta myöskään rikoksesta epäillyn henkilön nimeä mutta kertoo, että hän on kesäkuussa eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja. Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä tuolloin.

Lue lisää: Wille Rydman eroaa kokoomuksen edus­kunta­ryhmästä – Ryhmän­johtaja Mykkänen: ”Ei ole luottamusta”

Poliisi epäilee rikollisen toiminnan kohdistuneen yhteen henkilöön.

”Epäilty rikos on kohdistunut täysi-ikäiseen asianomistajaan, ja sen epäillään tapahtuneen vuonna 2015”, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Masi Puolakka.

Poliisi alkoi selvittää Rydmanin toimintaa sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat julkaisi laajan jutun aiheesta kesäkuussa. Useat nuoret naiset kertoivat jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä.

Lue lisää: HS kirjoittaa kansanedustaja Wille Rydmanin ahdistavasta käytöksestä naisia kohtaan

Rydman on kiistänyt jutun tiedot ja tehnyt tutkintapyynnön Helsingin Sanomista.

Lue lisää: Wille Rydman jätti tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan

Keskusrikospoliisi teki esiselvityksen Rydmaniin liittyvistä väitteistä jo vuonna 2020. Poliisin mukaan mikään tuolloin ilmi tullut teko ei ylittänyt tutkintakynnystä.

HS:n kirjoituksen julkaisun jälkeen keskusrikospoliisi ilmoitti tavoittelevansa kuultavaksi kahta naista, jotka kertoivat jutussa Rydmanin kohdelleen heitä epäasiallisesti. Poliisi ei ollut puhuttanut heitä aiemmassa esiselvityksessä.

Lue lisää: Keskusrikospoliisi haluaa kuulla kahta HS:n Rydman-jutussa esiintynyttä henkilöä

Rikoskomisario Puolakka kertoo, että esitutkintakynnys ylittyi poliisin saamien uusien tietojen perusteella.

”Poliisi on saanut uusia tietoja ja kuullut henkilöitä, joita ei ole kuultu aikaisemmassa esiselvityksessä. Näiden uusien tietojen perusteella poliisi katsoi, että on syytä epäillä rikosta”, Puolakka sanoo.

Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä Puolakka osaa arvioida vielä sen kestoa. Hän ei ota kantaa, onko rikoksesta epäiltyä kansanedustajaa vielä kuulusteltu asiassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut