Venäjä näyttää avanneen rajansa – Vaalimaalla pitkä jono Suomeen tulijoita

Sekä suomalaisia että venäläisiä on tänään käännytetty takaisin Venäjän rajalla, mutta nyt raja näyttää auenneen. Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan asiasta ei vielä ole tullut virallista ilmoitusta.

Vaalimaan raja-asemalla on tällä hetkellä pitkä jono Suomeen.

15.7. 12:28

Venäjä on avannut itärajan Suomeen tuleville venäläismatkustajille, kertoo muun muassa pietarilainen uutissivusto Fontanka. Rajalla on tällä hetkellä pitkä autojono Suomeen tulevia venäläisajoneuvoja.

Yleisjohtaja Kimmo Gromoff Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kertoo HS:lle, että virallista ilmoitusta rajan avaamisesta ei ainakaan toistaiseksi ole tullut. Raja-asemilla tilanne näyttää kuitenkin siltä, että Venäjältä pääsisi taas matkustamaan Suomeen.

”Siellä näyttäisi olevan venäläisiä autoja tulossa. Nuijamaalla taisi olla juuri 30 henkilöautoa ja Vaalimaalla noin sata henkilöautoa tulossa Suomeen”, Gromoff kertoi perjantaina puolenpäivän jälkeen.

”Puhutaan normaalista liikenteestä siihen nähden kun rajoituksia ei ole, ei mistään ruuhkapiikeistä.”

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass uutisoi perjantaina hieman puolenyön jälkeen, että Venäjän pääministeri Mihail Mišustin on allekirjoittanut päätöksen rajoitusten poistamisesta.

Maanantaina Venäjän rajaviranomaiset olivat kertoneet pietarilaiselle talouslehti DP:lle, etteivät he olleet saaneet Venäjän hallitukselta virallisia asiakirjoja koskien Venäjän maarajojen ylittämistä koskevien terveysrajoitusten poistamisesta.

Fontankan uutisen mukaan viralliset dokumentit eivät ole vielä saapuneet rajaviranomaisille.

Suomen puolelta oli ennen puolta päivää pyrkinyt Venäjän puolelle muutamia tankkaajia. Myös heidät oli käännytetty rajalla takaisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut