Metsästä kuului parkaisu, eikä koira enää palannut omistajansa luokse Sastamalassa – seuraavana aamuna se löytyi suden raatelemana pellolta

Susi raateli koiran Sastamalassa. Riistanhoitoyhdistyksen mukaan tapaus oli Sastamalassa ensimmäinen, jossa susi kävi kotieläimen kimppuun.

Arkistokuvassa Kankaanpäässä riistakameraan tallentuneita susia.

13.7. 20:13

Koiralenkki sai ikävän päätöksen Sastamalan Sammaljoella maanantai-iltana. Koiran omistaja oli kahden koiransa kanssa iltalenkillä metsäautotiellä, kun toinen koirista katosi näkyvistä.

Jonkin ajan kuluttua metsästä kuului ääntä ja parkaisu. Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Kari Kumpulainen vahvistaa, että koira oli joutunut suden tappamaksi.

”Todellinen tapaus. Suurpetoyhdyshenkilö kävi paikalla toteamassa tapauksen. Suden jäljet pystyi toteamaan hampaanjäljistä ja tassunjäljestä, vaikkei sutta silloin nähtykään”, Kumpulainen sanoo.

Omistaja etsi koiraansa iltahämärässä, mutta tuloksetta. Koira löytyi raadeltuna läheiseltä pellolta tiistaiaamuna. Koira löytyi vajaan sadan metrin päästä paikasta, jossa koirat olivat omistajansa kanssa lenkillä. Tapaus sattui Sammaljoella Kuovasen maisemissa. Kyseessä oli lunnikoira, joka on harvinainen, pienehkö koirarotu.

Tapaus on ensimmäinen, kun susi on Sastamalassa käynyt kotieläimen kimppuun. Kumpulainen sanoo, että Sammaljoelle susireviirin rajapintaan viedään nyt riistakamera, josta voidaan seurata, liikkuuko alueella susia toistuvasti.

Susista on tehty Sastamalan eteläpuolella havaintoja pitkin vuotta. ”Susista on tullut rohkeampia ja ne tulevat ihmisten ja kotieläinten lähettyville. Jos susia metsästettäisiin, niin ne alkaisivat karttaa ja varoa ihmistä. Susi ei ole tyhmä eläin”, Kumpulainen sanoo.

Riistanhoitoyhdistyksen mielestä sudenkaatolupa laajemmalla alueella olisi aiheellinen, mutta kannanhoidolliset metsästysluvat ovat tällä hetkellä jäissä koko Suomessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut