Bensiinin ja dieselin hinnat kääntyivät laskuun

Jakeluvelvoitteen alentaminen painaa hintoja alaspäin.

Kuvituskuva.

12.7. 9:08

Tankin täyttäminen sujui viime viikolla edellisviikkoja halvemmalla hinnalla, ilmenee Tilastokeskuksen polttonesteiden hintaseurannasta. Dieselin keskimääräinen litrahinta oli seurannassa 2,36 euroa, kun se edellisviikolla maksoi 2,53 euroa.

95-oktaanisen bensiinin keskihinta laski 2,40 euroon, kun se edellisellä viikolla maksoi 2,55 euroa. Bensiinin hinta on seurannassa ollut tätä alhaisempi viimeksi toukokuun viimeisellä viikolla.

Hintatiedot kerätään kahdesti viikossa noin 60 huoltoasemalta ympäri maan.

Polttonesteiden hintoja painaa alaspäin jakeluvelvoitteen laskeminen 12 prosenttiin loppuvuoden ajaksi. Se tarkoittaa, että uusiutuvia polttoaineita tarvitsee sekoittaa aiempaa vähemmän jakelijoille toimitettavissa polttonesteissä. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi, että jakeluvelvoitteen alentaminen laskee dieselin pumppuhintaa noin 12 senttiä litralta ja bensiinin hintaa hieman vähemmän.

Laki vahvistettiin presidentin esittelyssä perjantaina.

Vastaavanlaista alennusta suunnitellaan myös ensi vuodelle. Samalla kuitenkin esitetään pidemmän aikavälin jakeluvelvoitteen nostoa, jotta väliaikaisen laskun aiheuttamat lisäpäästöt voidaan kompensoida. Vuonna 2030 jakeluvelvoitteen esitetään nousevan 34 prosenttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut