”Noll, noll, noll...” – Juna-asemilla kaikuu kummallisia kuulutuksia, joiden syytä ei tiedetä

Kuulutukset antavat muun muassa virheellistä tietoa junien pysähtymis­paikoista.

10.7. 15:00

VR:n asemalaitureiden kuulutuslaitteista on voinut paikoittain kuulla epätavallisia kuulutuksia sunnuntaiaamupäivänä.

Kummallisissa kuulutuksissa on voinut kuulla ensin paikkakunnan nimen, jonka jälkeen automaattikuulutus luettelee epämääräisen sarjan numeroita paikkakunnan perään.

VR:n viestintäpäällikön Merja Tuunasen mukaan kyseessä on matkustaja­informaatio­järjestelmän häiriö. Häiriö koskee asemia, jotka ovat rataosuuksilla Tampere–Pieksämäki, Kouvola–Kuopio sekä Tampere–Helsinki.

Tuunasen mukaan kuulutukset antavat virheellistä tietoa junien pysähtymis­paikoista. Vika saattaa ulottua myös asemien näyttöihin.

Tuunasen mukaan on epäselvää, mistä vika johtuu. Häiriö on Fintrafficin rataliikennekeskuksen tiedotteen mukaan jatkunut lauantaista asti.

Jutun alussa oleva video näyttää tilanteen Jämsän asemalla sunnuntaina.

Liikennepäällikkö Mari Helander Fintrafficin rataliikennekeskuksesta vahvistaa häiriön. Hänen mukaansa sekä osassa asemalaitureiden kuulutuksissa että joissain asemien näytöissä saatetaan ilmoittaa ylimääräisiä pysähdyspaikkoja.

”Yritämme parhaillaan korjata tilannetta, mutta toistaiseksi on epäselvää, miten pitkään korjaaminen kestää”, hän kertoo.

Helanderin mukaan asemalaitureilla voi kuulla ”kuulutuksia, että junat pysähtyisivät poikkeuksellisilla paikkakunnilla, jossa ne eivät normaalisti pysähtyisi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut