Epäily räjähteestä sulki Ikaalisten Laivarannan sataman – Laivan kapteenin puhelin soi kesken risteilyn: ”Vastaavaa ei ole todellakaan sattunut”

Poliisi eristi Laivarannan alueen, ja räjähteeksi epäilty esine vietiin pois. Risteilijä joutui muuttamaan reittiään turvallisuussyistä, kun Ikaalisten Laivarannasta löytyi mahdollinen räjähde. Laivan kapteeni Markku Kukkula ei muista vastaavaa tapahtuneen koskaan aiemmin hänen urallaan.

Laivaa ohjaava kapteeni Markku Kukkula ei voinut perjantaina palata yksityisristeilyllä olevalla laivalla takaisin Ikaalisten Laivarannan satamaan turvallisuussyistä.

9.7. 8:01

Epäily räjähteestä sulki Ikaalisten Laivarannan sataman perjantai-iltana. Kyrösjärvestä löytyi mahdollinen räjähde. Löydöksen vuoksi laivasatamaan pääsy estettiin.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi Twitterissä kello 21.04, että kansalainen on löytänyt mahdollisen räjähteen järven pohjasta. Poliisi eristi alueen. Kello 21.38 Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi Twitterissä, että räjähteeksi epäilty esine on viety pois ja alue on normaalisti käytössä.

Yksityisristeilyllä ollut M/S Ikaalinen joutui perjantai-iltana muuttamaan suuntaansa räjähde-epäilyn vuoksi. Laivan kapteeni Markku Kukkula kertoo saaneensa kesken risteilyn poliisilta tiedon, ettei satamaan voi mennä turvallisuussyistä ennen kuin räjähde on tunnistettu ja purettu.

”Minulle kerrottiin, että niin sanotut magneettikalastajat olisivat löytäneet järvestä ehkä vanhan räjähteen. Kalastajat olivat nostaneet sen laiturille, ja se on laiturilla niin kauan, kunnes asiantuntija tulee siirtämään sen turvallisesti pois”, Kukkula sanoo. ”Vastaavaa ei ole todellakaan sattunut aiemmin urani aikana.”

M/S Ikaalisen kotisatama on Ikaalisten Laivaranta. Risteilyalus joutui räjähde-epäilyn vuoksi suuntaamaan kotisataman sijaan Ikaalisten kylpylän rantaan perjantai-iltana. Kello 20.35 M/S Ikaalinen oli päässyt kylpylän rantaan ja matkustajat pois laivasta.

M/S Ikaalinen risteilee Kyrösjärvellä. Risteilijän kotisatama on Ikaalisten Laivaranta.

Markku Kukkula ohjasi perjantai-iltana alusta, joka ei päässyt rantautumaan suunnitellusti Ikaalisissa.

Tunnelma pysyi rauhallisena

Risteilyllä mukana ollut Aamulehden pitkäaikainen toimittaja Jorma Huovinen kertoo, että laivassa oli 33 matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä. Suunnanmuutoksesta huolimatta tunnelma laivassa pysyi Huovisen mukaan rauhallisena.

M/S Ikaalinen oli lähtenyt risteilylle Ikaalisten Laivarannasta perjantaina kello 15 jälkeen. Risteilijöiden oli tarkoitus palata takaisin Laivarantaan perjantai-iltana.

Puolustusvoimat neuvoo kotisivuillaan soittamaan hätänumeroon ja odottamaan paikalle poliisia, mikäli kohtaa ammuksen tai räjähteen siviilikohteessa. Räjähtämätöntä ammusta ei saa käsitellä itse. Puolustusvoimat merkitsee ja raivaa räjähtämättömät ampumatarvikkeet omilla alueillaan.

Puolustusvoimista kerrotaan kello 20.59, että Puolustusvoimat ei ole saanut poliisilta virka-apupyyntöä perjantai-iltana. Puolustusvoimilla ei myöskään ole käynnissä tehtävää Ikaalisissa perjantai-iltana.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mediapuhelimesta kerrottiin aiemmin perjantai-iltana, ettei poliisilla ollut tietoa tehtävästä Ikaalisten Laivarannassa. Pirkanmaan pelastuslaitoksella ei ollut tehtävää Ikaalisten Laivarannassa.

M/S Ikaalinen -laivan kyydissä oli perjantai-iltana 33 matkustajaa ja kahden henkilön miehistö.

M/S Ikaalinen ohitti Ikaalisten laivarannan laiturin, jossa odotti laivan matkustajien linja-auto. Myös linja-auton kuljettaja on laivan kyydissä. Laivasta kerrotaan, että poliisi kuljettaa linja-auton kuljettajan linja-auton luo, jonka jälkeen linja-auto voi noutaa laivan matkustajat kylpylän rannasta.

Kello 20.35 laiva oli rantautuneena Ikaalisten kylpylän laiturissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut