Helsingin yliopiston entinen rehtori Jari Niemelä on kuollut

Helsingin yliopiston entinen rehtori Jari Niemelä menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen maanantaina 64 vuoden iässä.

Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä juuri remontoidun päärakennuksen aulassa vuonna 2021.

7.7. 8:57

Helsingin yliopiston entinen rehtori Jari Niemelä on kuollut. Hän kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 64 vuoden iässä tiistaina 5. heinäkuuta, Helsingin yliopiston julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunkiekologian professori Jari Niemelä toimi Helsingin yliopiston rehtorina vuosina 2018–2022. Hän jäi pois tehtävästä alkuvuodesta. Niemelä kertoi julkisesti kärsineensä aivokasvaimesta ja käyneensä läpi syöpähoitoja. Rehtorikaudelleen Niemelä oli ajoittain sairaslomalla.

”Hän kertoi tilanteestaan avoimesti ja oli optimistina toiveikas toipumisestaan. Hän säilytti tutkijan uteliaisuuden sekä työ- ja elämänhalunsa vahvana loppuun asti”, yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

Rehtorin virkansa lisäksi Niemelä toimi muun muassa Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan dekaanina vuosina 2004–2017 sekä Kestävyystieteiden instituutin HELSUSin johtajana vuonna 2018.

”Niemelä oli vahva yhteisöllisyyden rakentaja ja hyvinvoinnin edistäjä yliopistossa sekä aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja”, tiedotteessa sanotaan.

”Jari Niemelän poismeno koskettaa vahvasti Helsingin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita, sillä hän oli pidetty ja arvostettu kollega, opettaja, tutkija ja rehtori.”

Yliopisto suruliputtaa torstaina Viikin ja keskustan kampuksilla kunnioittaakseen Niemelän muistoa ja ottaakseen osaa omaisten suruun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut