Poliisi: Lapuan Pride-tapahtumassa räjäytetty pommi oli ”omatekoinen kyhäelmä”, useita nuoria epäillään vahingonteosta

Kirjastolla oli käynnissä translakia käsittelevä paneelikeskustelu. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.

Lapualla järjestetään Pride-viikko ensimmäistä kertaa. Arkistokuva on otettu kesäkuussa Tampereella.

6.7. 12:03

Kotitekoisen pommin räjäyttämisestä Lapuan kirjaston Pride-tapahtuman liepeillä epäillään tämänhetkisen tiedon mukaan neljää ”ilmeisen nuorta tekijää”. Näin kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kati-Susanna Lukkarinen Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Epäiltyjen henkilöllisyydet eivät ole vielä poliisin tiedossa. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

”Lapua ei ole kovin iso paikka. Luulisi, että tuntomerkkien perusteella pian olemme tekijöiden jäljillä”, Lukkarinen sanoo.

Hyvänä apuna ovat myös kirjaston valvontanauhat, jotka poliisi käy seuraavaksi läpi.

Pommi räjähti maanantai-iltana kirjaston tuulikaapissa. Kirjastolla oli käynnissä translakia käsittelevä paneelikeskustelu, joka oli osa tällä viikolla Lapualla järjestettävää ensimmäistä Pride-viikkoa. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.

Kotitekoinen pommi oli poliisin mukaan niin sanottu ”putkireiskapommi”, joka oli tehty limsapulloon. Lukkarinen kuvailee pommia ”omatekoiseksi kyhäelmäksi”.

”En osaa sanoa, voiko sellaisella saada muuta kuin omaisuusvahinkoa, savua ja katkua aikaan. En ole räjähde-ekspertti”, Lukkarinen sanoo.

Pride-viikon pääjärjestäjän Lakeuden sateenkaari -yhdistyksen tiedottaja Julla Laurila kertoi tiistaina, että samat tekijät olisivat vieneet tapahtumapaikalta myös neljä sateenkaarilippua.

Poliisi tutkii myös mahdollista lippujen repimistä ja niiden hävittämistä sekä selvittää, liittyvätkö teot toisiinsa.

Koska asian selvittäminen on vasta aluillaan eikä poliisi ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä, heidän motiiviaan ei ole vahvistettu.

Viime viikkojen Pride-tapahtumia on varjostanut Norjassa homobaarin ulkopuolella kesäkuun lopulla tapahtunut joukkoampuminen, jossa kuoli kaksi ihmistä ja loukkaantui yli 20.

Oslossa vietettiin ampumisen aikaan Pride-viikkoa. Tapaus herätti huolen myös muualla järjestettävien Pride-tapahtumien turvallisuudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut