Kymmenvuotias lapsi jäi jumiin vesiesteeseen uimarannalla maanantaiaamuna

Lapsi saatiin irrotettua vedessä kelluneesta esteestä ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista.

4.7. 16:27

Ikaalisten kylpylän uimarannalla sattui maanantaiaamuna vaaratilanne hieman kello yhdeksän jälkeen, kun kymmenvuotias lapsi jäi jumiin hetkeksi vesiesteradalla kelluneeseen esteeseen.

Lapsi jäi jumiin keskiruumiista ilmalla täytettävien esteiden saumakohtaan hypätessään. Lapsen pää ei kuitenkaan ollut pinnan alla missään vaiheessa vaaratilannetta, päivystävä palomestari Joonas Suikkanen kertoo.

Lapsi saatiin kuitenkin irrotettua ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista hänen vanhempansa ja kylpylän henkilökunnan avustuksella. Paikalle hälytettiin aamulla kello 9.24 yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä, joista paikalla kävi lopulta vain yksi pelastusyksikkö ja yksi ensihoitoyksikkö.

Rako saattoi olla aiheutunut ilkivallasta

Rata koostuu vedessä kelluvista osista, jotka on kiinnitetty toisiinsa liinoin ja tarrajärjestelmin valmistajan ohjeiden mukaan, kertoo Ikaalinen Span toimitusjohtaja Eero Aho STT:lle.

Onnettomuuskohdassa kiinnityksen epäillään löystyneen tai esteiden välisten raon muuten jääneen liian isoksi, jolloin lapsi on voinut pudota lauttojen väliin ja jäädä keskivartalostaan jumiin, Aho kuvailee.

Päivystävä palomestari Suikkanen kertoo, että rako saattoi olla aiheutunut ilkivallasta.

Rata on Ahon mukaan hankittu noin kahdeksan vuotta sitten, sijaitsee kylpylän edustalla yleisellä rannalla ja on niin hotellivieraiden kuin ulkopuolisten vapaassa käytössä. Aholla ei ole tiedossa aikaisempia vastaavia tilanteita.

Suikkasen mukaan pelastusviranomaiset tarkastivat radan mutta eivät voi taata sen olevan turvallinen.

Kylpylä ja pelastuslaitos sopivat toimenpiteistä, joilla varmistetaan vesiesteradan turvallisuus, Aho kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut